Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zemunik Gornji dobio vodu

16.03.2012. 23:00
Zemunik Gornji dobio vodu


Danas obitava oko 600 žitelja. Glavni vod u dužini 9 km, izgrađen je još 2004. i koštao je 11 milijuna kuna što je financirano programom CARDS. No kako to svagdje biva, imovinskopravni odnosi zakočili su realizaciju


Radnici zadarskog Vodovoda jučer su u zaseoku Goleš Zemunika Gornjeg spojili vodu domaćinstvu Ivice Dražića. U tom naselju danas obitava oko 600 žitelja. Glavni vod u dužini 9 km izgrađen je još 2004. i koštao je 11 milijuna kuna što je financirano programom CARDS. No kako to svagdje biva, imovinskopravni odnosi zakočili su realizaciju. Tako će vodu imati 60 posto Zemunika Gornjeg, a u prvom krugu oko 18 domaćinstava. Kao nam je rekao zamjenik općinskog načelnika Šime Vicković, riječ je o povijesnom danu, a sreća je da svi objekti koji su pokriveni vodom imaju rješenje o obnovi koje zamjenjuje građevinsku dozvolu.
– Imovinskopravni odnos regulira se potvrdama koje izdaje Općina Zemunik Donji, a cijena priključka je 4 do 5 tisuća kuna, ovisno o udaljenosti posjeda od glavnog cjevovoda.
Inače, primopredaja vodovodne mreže obavljena je u lipnju prošle godine kad je izdana i uporabna dozvola, rekao je Šime Vicković.
Dinamika spajanja ovisit će o rješavanju zahtjeva u čemu je zadarskom Vodovodu, kako kaže donačelnik Vicković, pomogla i Općina Zemunik Donji.