Igraj muški i - pobijedi!

Slika korisnika admin
Autor: 
Fabio ŠIMIĆEV

Ostvarile su Zadranke preksinoć sve što im je trebalo za pobjedu protiv Trešnjevke u dvoboju izravnih konkurenata za četvrto mjesto i ulazak  u doigravanje za prvaka. Skakački i napadački raspoložena Lara Nikpalj  značajno je anulirala prednost gošći u visini, dok su Antonia Erslan u prvom, a kasnije Marin i Štrmelj, a najviše zapravo Nikpalj, u nastavku  imale mirnu ruku kada je trebalo pogoditi. Tako se još jednom potvrdilo  da kada "bijelo-plave" odigraju kako najbolje znaju protivniku se ne piše  dobro. Osjetila je to Ragusa na domaćem terenu, a osjetila je i Trešnjevka, mlada, ali i visoka ekipa s kojom nikome nije bilo lako sezone. Logično je stoga da je brojna publika pljeskom pozdravila Zadranke koje su  sada vrlo blizu osvajanju četvrtog mjesta.

Pripremajući se za dvoboj sa Zagrepčankama Marija Mazija, trenerica  Zadra, znala je da njena ekipa do pobjede može doći samo ako će se znati "pogurati" s protivnicima. Zato je Mazija odlučila da dva dana prošli  tjedan njenim igračicama na treninzima spariraju mlađe muške kategorije Zadra i Voštarnice. Cure su tako protiv Trešnjevke odigrale pravu -  mušku utakmicu!

- Zahvaljujemo Zadru i Voštarnici što su nama izašli u susret. Htjeli  smo dobiti na čvrstini jer smo znali kakva nas utakmica očekuje, i to smo  dobili trenirajući s momcima iz ta dva kluba - rekla je Mazija na konferenciji za novinare nakon utakmice.

Imale su, dakako, i gošće svoju taktiku, ali ona ovaj put nije dala rezultata.

- Pokušali smo zaustaviti Zadar na vanjskim pozicijama, ali, za razliku  od prve utakmice, to nam ovaj put nije uspjelo. Pružili smo dobar otpor,  imali smo nekoliko situacija u kojima smo bili blizu toga da okrenemo  utakmicu, ali neiskustvo, posebno na vanjskim pozicijama, došlo je do  izražaja. Dovoljno je reći da je organizatorica igre bila Karla Erjavec koja  je 1999. godište - rekao je Dean Nemec, trener Trešnjevke.

ZADAR - TREŠNJEVKA 2009 75:63

ZADAR - Dvorana 3 ŠC Višnjik. Gledatelja: 300. Suci: Stojić, Braica  (obojica Šibenik), Bencun (Zadar).

ZADAR: Štrmelj 10 (4-4), Radovčić, M. Erslan 6 (2-2), Marin 13 (2-2),  Kovačević, Nikpalj 21 (3-4), A. Erslan 21 (4-4), Dujić, Kalajžić 4 (1-2),  Dražević, Marošević, Pavičić. Trenerica: Marija Mazija.

TREŠNJEVKA 2009: Galić, Plavljanin 6 (2-2), Slonjšak 16 (5-6), Erjavec 11 (5-6), Strijan, Škara 14 (2-3), Stojsavljević 1 (1-2), Kelava 6 (2-2),  Dobroslavić, Marić 9 (3-5). Trener: Dean Nemec.

Šut za dva: Zadar 16-40 (40%); Trešnjevka 14-43 (33%).

Šut za tri: Zadar 9-19 (47% - A- Erslan 5, Marin 3, Kalajžić 1);  Trešnjevka 5-21 (Slonjšak 3, Škara 2).

Slobodna bacanja: Zadar 16-18 (89%); Trešnjevka 20-26 (77%).

Skokovi: Zadar 29 (3); Trešnjevka 36 (23).

Osobne pogreške: Zadar 23; Trešnjevka 24.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno