"Porat" čisti Muraj od infektivnog otpada

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV

Udruga apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat organizira akciju čišćenja infektivnog otpada pod nazivom "Očistimo Muraj" u petak, 20. ožujka s početkom u 10 sati.

U akciji čišćenja bit će uključeni članovi i volonteri, a predsjednik Udruge Siniša Kabić Peters istaknuo je kako su se za ovu akciju i lokaciju odlučili nakon telefonskih dojava građana o pronalasku infektivnog otpada.

- Zahvaljujući telefonskim dojavama građana detektirane su mikro lokacije na kojima su odbačene iskorištene igle i šprice. Cilj ovakvih akcija je prevenirati moguće ubode građana, a posebice djece te ih time zaštititi i smanjiti opasnosti od zaraze virusnim hepatitisom B i C i tetanusom, kaže Kabić Peters ističući da se akcijom, također, želi i upozoriti javnost na opasnosti koje prijete od odbačenog infektivnog otpada.

- Prilikom ove akcije čišćenja infektivnog otpada plan nam je obići cijelo šetalište na gradskim zidinama od zgrade Narodnog lista do hotela Bastion. Ovom prilikom pozivamo građane da nam jave ako naiđu na odbačeni infektivni otpad kao što su igle i šprice kako bismo ih mi mogli počistiti. Javiti nam se možete na brojeve telefona 023-302-107 ili 095-902-1749, poručio je Kabić Peters.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno