Dvorski: Zbog ovih izbora mještani su ostali bez 400.000 kuna!

Slika korisnika admin
Iva PERINČIĆ
HSP Ante Starčević samostalno izlazi na izbore u Ražancu i Kolanu

Lokalna organizacija HSP-a Ante Starčevića bacila je rukavicu u lice koalicijskom partneru HDZ-u odlukom o samostalnom izlasku na prijevremene izbore u Ražancu i Kolanu. Iako se stvar čini minornom jer je riječ tek o izborima u dvjema općinama, sudeći po izjavama pravaša na konferenciji za medije reklo bi se kako je ovo ipak svojevrsno "oštrenje zuba" uoči lokalnih izbora na kojima pravaši žele pokazati svoju moć.

Rukovodstvo lokalne organizacije, Rudolf Dvorski, Ivica Vlakić i Tomislav Šarić, uoči izbora u nedjelju predstavili su nositelja liste za općinu Ražanac, Nikolu Miletića. Dvorski i njegovi kolege više su puta naglasili kako u Ražancu ne očekuju ništa drugo nego pobjedu, a Miletić je obećao dovršetak nekoliko značajnih projekata u općini.

- Na ove izbore izlaze samo dvije stranke, mi i HDZ, a to što ne idemo zajedno dokazuje da u Zadarskoj županiji radimo na tome da ojačamo toliko da se možemo suprotstaviti svakome. Ovo će za nas biti velik pokazatelj za lokalne izbore. Uvjeren sam da ćemo u nedjelju u Ražancu imati starog-novog načelnika - poručio je Dvorski provocirajući još jednom svog političkog partnera, osobito izjavom kako nije postojao niti jedan argument da oporba u Ražancu ne prihvati proračun.

Izbori koštaju 400.000 kn

- Tu ispaštaju jedino mještani Ražanca jer netko treba platiti ove izbore, a oni koštaju 400.000 kuna! Za tu svotu jedno je mjesto moglo biti pozlaćeno, a onaj tko je izazvao ove izbore vjerujem da će snositi odgovornost, odnosno da će izgubiti na njima. Mještani će itekako prepoznati tko je radio za Ražanac, a tko je radio protiv njihovih interesa. Netko je mještanima Ražanca izvadio novce iz džepa i uložio ih u prijevremene izbore, to su činjenice - istaknuo Dvorski.

Miletić je govorio o razlozima pada općinske vlasti u Ražancu kazavši kako nije usvojen proračun za 2016. godinu, niti je donijeta odluka o privremenom financiranju.

- Unaprijed je donijeta odluka da se proračun neće podržati bez opravdanih razloga, a nije zaprimljen niti jedan amandman. Na 16. sjednici Općinskog vijeća Ražanca, 14. prosinca, uopće nije bilo nikakve rasprave, već su oporbeni HDZ i nezavisni vijećnici nadglasali vijećnike HSP AS-a. Odbijene su i točke o otvaranju Dječjeg vrtića Ražanac te financijski plan i program knjižnice, kao i imenovanje ravnatelja ili ravnateljice knjižnice, čime je nanesena značajna šteta i nepravda stanovništvu općine Ražanac. Je li odluka o otvaranju vrtića također zaustavljena kako bi ga otvorila neka nova vlast i tako sebi priskrbila lovorike? - zapitao se Miletić, podsjećajući da je njegov protukandidat Nenad Kožul, HDZ-ov kandidat za načelnika Ražanca, bio predsjednik Općinskog vijeća.

Rušenje proračuna

- Bio je na čelu onih koji su srušili Proračun za 2016. godinu i dodatno izložili Općinu Ražanac troškovima. Isti je mogao, ali nije to učinio, sazvati sjednicu Općinskog vijeća do 31. prosinca prošle godine i da u suglasju sa općinskim vijećnicima HDZ-a, HSP-AS-a, SDP-a i nezavisnih izglasaju odluke važne za daljnje funkcioniranje Općine. Kada su izglasavali nepodržavanje prijedloga Proračuna za 2016. godinu vijećnici nisu ni bili svjesni što su time napravili. Sada je za sve kasno jer smo dobili povjerenicu Vlade - upozorio je Miletić

O situaciji u Ražancu, otkako ih je preuzela njihova stranka, govorio je i član Predsjedništva stranke, Ivica Vlakić:

- Općina Ražanac koja je znatno manja od grada Zadra u dvije i pol godine proračun je dovela u plus. Apsolutno ne postoji niti jedno objašnjenje zašto ovi ljudi nisu mogli ostati na vlasti još godinu i pol dana, a siguran sam da će nakon izbora ostati i više. Jer, ono što su oni učinili u tom razdoblju više je nego za proteklih 20 godina - zaključio je Vlakić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno