Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Virska gala večer u Sheratonu

16.03.2017. 23:00
Virska gala večer u Sheratonu


Vrhunska večer za otok Vir u zagrebačkom „Sheratonu”: oko 700-800 gostiju, prijatelja otoka i uzvanika bilo je četvrtak navečer na ekskluzivnoj prezentaciji otoka Vira i napunilo veliku salu zagrebačkog hotela do posljednjeg mjesta. Mnoga slavna lica iz svih oblasti života; estrade, politike, sporta, kulture, znanosti, gospodarstva, još su jednom potvrdila kako je Vir fenomen koji živi među svima koji ga vole i dijele.
– Vir nije prvi put u Zagrebu. Među prijateljima nema prvog i posljednjeg puta; naša je priča počela davno na otoku i još traje, kazala je u uvodu voditeljica programa Renata Končić Minea, koja je i sama prije mjesec dana nastupila na otoku na manifestaciji „Virske maškare”.
Novi promotivni film o otoku
Nakon gledanja novog sjajnog promotivnog filma o Viru, kojega je u 4K rezoluciji snimio Srećko Radelić, ponos je bila riječ koja se tijekom večeri ponovila nekoliko puta. Puno je razloga za to: prekrasne pješčane plaže na pustom dijelu otoka, uređena obala i pitome obiteljske plaže, više od 50 godišnjih evenata koji su otok Vir pozicionirali među 10 najboljih hrvatskih turističkih destinacija i pionirsko brendiranje otoka, koji je nekad bio percipiran kao sinonim zapuštenosti i preizgrađenosti. Činjenice, ipak, govore same za sebe – Vir je sedam godina uzastopno među top 20 hrvatskih destinacija s približno 1,4 milijuna noćenja gostiju iz 77 svjetskih država.  
– Ponosan sam što sam na čelu tima koji je posljednjih 15 godina stvorio prepoznatljivost Vira, kao što su na Vir s pravom ponosni i oni koji u njemu žive i rade te oni koji ga posjećuju kao turističku destinaciju. No, nije uvijek bilo tako. Nekad se stidljivo govorilo da si s Vira ili da imaš kuću na otoku. Bili smo izloženi medijskom pritisku i pričama kako je Vir devastirani otok, na koji dolaze oni koji nemaju gdje drugdje doći. No, kao što se vidjeli na prezentaciji, četiri petine otoka su neizgrađena, prirodna i zelena oaza naslonjena na uređeni i izgrađeni dio otoka, kazao je načelnik Kristijan Kapović srdačno pozdravivši sve goste prezentacije, koji svojom usmenom predajom i ljubavlju prema otoku predstavljaju najdragocjenije prijatelje i ambasadore otoka Vira u svijetu – još je kazano.
Predstavljanje traje do nedjelje
U nastavku programa predstavljeni su najbolji virski i vrhunski hrvatski chefovi koji su za goste pripremili spektakularni gastro stol s dalmatinskim i mediteranskim delicijama. Šime Vučetić apsolutni je kuharski prvak Hrvatske u svim kategorijama, reprezentativac i chef zbog kojega su restorani puni. Dario Kapović vrhunski je chef iz najboljih zadarskih restorana i top hotela na Jadranu, a kuha za dušu, oko i srce, dok je Anđelka Levak iz virskog restorana „Kotarina” senzacija svih virskih predstavljanja širom svijeta. Tako se na meniju našao sir i pršut, šokol, hobotnica i bakalar, tuna, rižoto i pašta, škampi i buzara, kozice, divljač i janjeći ragu, pašticada i lignje, orada, brancin i slatkiš od smokve i lavande s izborom vrhunskih vina iz „Kraljevskih vinograda”.
Gostima prezentacije priređen je još jedan spektakl s nastupom Tomislava Bralića i klape „Intrade” koji su poneseni sjajnom atmosferom s prošlogodišnjeg koncerta na Viru u kojemu je uživalo 12 tisuća ljudi, obećali novi nastup ovog ljeta, a nakon njih je svirao „Tempo Band Zadar” s virskom pjevačicom Lucijom Buškulić.
Događaj u zagrebačkom „Sheratonu” organizirali su Općina Vir i destinacijska menadžment kompanija „Vir turizam”, a kao i prije dvije godine sve prijatelje Vira tijekom večeri zabavljali su Bepo Matešić, David Ricov i kombinirana klapa virskih, ninskih, bibinjskih i pivača iz Petrčana.
Predstavljanje otoka Vira u Zagrebu nastavlja se danas, sutra i u nedjelju nastupom klape „Vir”, Bepa Matešića i Davida Ricova na Trgu bana Jelačića i Cvjetnom trgu, uz dijeljenje više od 30 tisuća turističkih brošura otoka Vira, kao i sudjelovanjem na međunarodnom „Place2go” turističkom sajmu na kojemu Vir ima svoj prezentacijski štand.