Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dostavite uzorke za Dane masline

17.03.2019. 15:28
Dostavite uzorke  za Dane masline


Udruga prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista Zadarske županije najavljuje 21. po redu Međunarodnu manifestaciju Dani masline koja će se održati 27. travnja 2019. godine u Zadru. 
Za ovogodišnju manifestaciju uzorke ulja je potrebno donijeti ili poslati na adresu Zavod za javno zdravstvo Zadar, 23000 Zadar, Ljudevita  Posavskog 7a, IV kat, Služba za zdravstvenu ekologiju i zaštitu okoliša. Za  sudjelovanje na manifestaciji potrebno je donijeti ili poslati ukupno 1L  ulja. Rok za dostavu uzoraka 25. 03. 2019. godine.  Kotizacija za sudjelovanje iznosi 200 kn po uzorku. 
Kemijsku analizu (Peoksidni broj, SMK, K-brojeve) raditi će i ove godine akreditirani laboratorij Zavoda za javno zdravstvo, a senzorsku analizu Profesionalni panel Zavoda za javno zdravstvo Zadar. 
Iz godine u godinu manifestacija poprima sve veći značaj kako kod  maslinara tako i kod ljudi koji samo konzumiraju maslinovo ulje, tako da  je prerasla lokalni karakter i postala prepoznata i priznata kod maslinara  iz svih primorskih županija a kao i proteklih nekoliko godinu i ove godine očekujemo međunarodni karakter manifestacije. 
U pripremi manifestacije nakon razgovora i dogovora s određenim  brojem maslinara s područja naše županije dogovoreno je da na ovogodišnjoj manifestaciji imamo natjecanje u dvije kategorije kao i do sada i  to: kategorija otvorenih ulja i kategorija pakovine.  
Zainteresirani maslinari Prijavnicu mogu preuzeti i na web stranici https://danimasline.com 
Manifestacija kao i dosadašnjih godina ima za cilj edukaciju maslinara, uljara ali i svih potrošača maslinovog ulja te će Udruga i ove godine  osigurati dovođenje eminentnih stručnjaka iz područja maslinarstva i  uljarstva i organizirati prezentacije i vođene degustacije u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo.