Uskoro će se isplatiti sve gradske obveze prema roditeljima, studentima i športskim klubovima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika anamarijabilan
OZBILJNO I SARKASTIČNO: Gradsko vijeću Biograda proteklo uz mnogo rasprave
- U postojećoj Gradskoj knjižnici već 20 godina nemamo niti 30 posto potrebnog prostora za odgovarajući rad. Nova knjižnica radi se već 10 godina i sad se prvi i drugi kat daje u najam privatnom Veučilištu Baltazar po simboličnoj cijeni. Kako se gleda na nas u knjižnici, gdje smo mi tu? zapitala je Jelka Sipina, v.d. ravnateljica Gradske knjižnice
Velimir BRKIĆ
Na sjednici je nazočilo 11 vijećnika

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru pod  predsjedanjem Tonča Šangulina, predsjednika, nazočilo je 11 od 15 vijećnika. Usvojene su sve dvadeset i tri točke dnevnog reda, uz kraće i nadasve zanimljive i poneke satirične rasprave najviše, 15 točaka dnevnog  reda usvojeno je većinom glasova (8 glasova za, a protiv ili suzdržana tri  glasa oporbe), a osam jednoglasno. 

Tijekom aktualnog sata i rasprava po pojedinim točkama dnevnog reda moglo se, između ostalog čuti i dopredsjednika Vijeća, oporbenog vijećnika Antu Fuzula koji je predložio da se plaža za pse odredi na otoku  Katarina. 

- Kako je u Tkonu na Pašmanu svjetski atraktivni Škraping za ljude, na  Katarini bi to mogao biti Škraping za pse, u svom stilu je odgovorio  Knez. 

Promašena tema ili realnost 

Krsto Milačić je dva pitanja dostavio pismenim putem, a odnosila se  na najavu Bošane oko podizanja ustavne tužbe zbog zatvaranja odlagališta otpada Baštijunski brig te o dogradnji prostorije u dječjem vrtiću  površine 61,8 metara četvornih gdje je u javnoj nabavi u iznosu od 1,15  milijuna kuna posao dobila tvrtka Kulić invest d.o.o. Vinkovci što bi  značilo da je "kvadrat" koštao 18.500 kuna. Zatraženi su pismeni odgovori. 

- U postojećoj Gradskoj knjižnici već 20 godina nemamo niti 30 posto  potrebnog prostora za odgovarajući rad. Nova knjižnica radi se već 10  godina i sad se prvi i drugi kat daje u najam privatnom Veučilištu Baltazar po simboličnoj cijeni. Kako se gleda na nas u knjižnici, gdje smo mi  tu? zapitala je Jelka Sipina, v.d. ravnateljica Gradske knjižnice. 

-  Promašili ste temu, raspravlja se o izvješću i financijskom poslovanju  knjižnice, odgovorio je Knez. 

Oporbena vijećnica Slavica Jeličić je kazala kako knjižnica "drži kulturu grada" i da joj se treba povisiti financijska potpora te je podržala v.d.  ravnateljicu. 

- Grad nas redovito financijski prati i tu nema problema, radi se samo  o tome hoćemo li imati prostor dovoljne veličine ili ne za rad knjižnice,  rekla je Sipina. 

- Ravnateljice, važno je da vas oporba održava, to je vrlo bitno, sarkastično će Knez. 

Jeličić je zatražila podatke o dužini uređenih biciklističkih staza na području grada te podatke o sistematizaciji, opisom posla i koeficijentom  gradskih službenika. 

Od 111 koncesija 550.000 kuna 

- Biciklističke staze su uvijek iste, nema mjesta ni za nogostupe te je  potrebno širenje cesta za dobivanje novih kilometara staze. UPU-om Soline predviđene su biciklističke staze, navodi Knez. 

Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2018. godine usvojeno je s osam glasova za i tri protiv (Slavica Jeličić,  Ratko Krstinić, Ante Fuzul). 

- Grad je u protekloj godini izdao ukupno 111 koncesijskih odobrenja  za što je uprihodio 549.320 kuna što je tek oko 5.000 kuna po koncesiji,  zapitala je Jeličić. 

- Riječ je o pomorskom dobru, a gradovi i općine samo upravljaju koncesijom, odgovorio je Knez. 

Fuzul je izrazio jer pohvalu jer je, kaže, po prvi put na vrijeme do 31.  ožujka podneseno gradonačelnikovo izvješće. 

- Bio bih još zadovoljniji kad bi se na vrijeme platile školske knjige isplaćivale studenske stipendije i sredstava športskim udrugama koji još  nisu dobili ni lipe, rekao je Fuzul. 

Knez je odgovorio da sve teče u granicama i da će se isplatiti sve gradske obveze prema roditeljima, studenima i športskim klubovima. 

- Opet me navodite na kaznena dijela. Ovih dana održat će se skupština ŠZGB-a s koje će se u Gradsku upravu dostaviti izvješće i osam dana  nakon objave u službenom glasniku započet će se isplata sredstava po  klubovima, odgovorio je Knez te nastavio - Gospodine Fuzul nije pametno po cijeli dan i noć u glavi imati Kneza, poručio je gradonačelnik  Knez. 

- Za 4. lipnja sam naručen na očni pregled, bio bih i prije da resor ne  vodi HDZ, uzvratio je Fuzul. 

Za biogradski šport, odnosno Športsku zajednicu Grada Biograda na  Moru (ŠZGB) ovogodišnja sredstva se gotovo podudaraju s prošlogodišnjim. Od predviđenog ukupnog iznosa od 1.511.611 kuna sredstva iz  gradskog proračuna su 1.500.000 kuna, od čega je 1.315.000 kuna za potporu radu klubova, 161.611 kuna za troškove športskih objekata, 10.000  kuna za rad SZGB-a, 10.000 kuna za događaje u interesu Grada, a po  5.000 kuna za školske športske zajednice, vrhunske športaše i za ostale  udruge. 

Na sjednici nije nazočio Zdenko Kvartuč, predsjednik Športske zajednice, a obje točke dnevnog reda o ŠZGB-u usvojeno su jednoglasno kao i  izvješća o radu gradskih ustanova - Gradske knjižnice, Dječjeg vrtića Biograd, Otvorenog pučkog učilišta, Zavičajnog muzeja i Javne vatrogasne  postrojbe te analizu sustava civilne zaštite na području Grada Biograda  za proteklu 2018. godinu, kao i plan razvoja sustava civilne zaštite na području grada Biograda za 2019. godinu.

 
 

Ovogodišnja sredstva za športske  klubove 

 
Plan raspodjele sredstava ŠZGB za 2019. godinu u iznosu od 1.315.000 kuna za  21 kluba: HNK Primorac 600.000 kn, Rukometni klub Biograd 320.000 kn, Vaterpolo klub Biograd 100.000 kn, Karate klub B i Plivački klub Dupin po 40.000 kn,  RŠK Mini sunce i MNK Gauni po 30.000 kn, Košarkaški klub Biograd, Jedriličarski  klub Biograd, ŠRU Podlanica, Ženski rukometni klub Biograd i Planinarsko društvo  Belveder po 20.000 kn, Boćarski klub Adriabulin i Društvo športske rekreacije Junior po 10.000 kn, MNK Pomorci, Vaterpolo klub Albamaris, Ženski odbojkaški klub  Baleb, Teniski klub Albamaris, Teniski klub AS, Klub odbojke na pijesku Soline i Lovačka.
 
 

Nazočni na sjednici Vijeća 

 
Vijeće broji 15 vijećnika, a na sjednici je nazočilo njih 11: Tonči Šangulin, Ivana  Stamičar, Nikolina Mustapić, Angela Šarić, Marija Zrilić, Ivica Kapitanović Šulc i Toni Bogdanić (svi HDZ), Marko Jurić (HSU), Slavica Jeličić i Ratko Krstinić (SDP), Ante Fuzul (MODES). Nedostajali su: Josipa Pribilović (HDZ), Antoni Rudić i Leo Zorica  (lista grupe birača Antoni Rudić), te Krsto Milačić (MODES). 
Na sjednici su nazočili ravnatelji javnih gradskih ustanova: Esma Brzić (Dječji vrtić Biograd), Jelka Sipina (Gradska knjižnica), Slavko Adžić-Kapitanović (Otvoreno  pučko učilište) i Draženko Samardžić (Zavičajni muzej) te po potrebi i Renata Mršić,  Nevenka Lukin te Davor Ivanović iz gradskog Jedinstvenog upravnog odjela. Zapisnik je vodila Ana Nimac, administrativna tajnica.
 
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno