Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

SPREMAN UGOVOR Za kamenu višekatnicu na samoj obali 22,3 milijuna kuna

17.03.2020. 10:11


Vezano za prodaju stare zgrade Zavoda za javno zdravstvo na samoj obali uz bazen Kolovare, mi imamo spreman ugovor te ćemo ga najvjerojatnije ovih dana potpisati i vjerujem kako će se sve izrealizirati u skladu sa zadanim rokovima, kazao je kratko Zoran Škrgatić, ravnatelj zadarskog Zavoda za javno zdravstvo.
Nije nam mogao reći dodatne detalje jer je ovih dana preopterećen situacijom oko koronavirusa te je jurio na sastanak.
Inače, zgrada nekadašnjeg Zavoda trebala bi biti prodana tvrtki Eko Zadar Dva u vlasništvu Iljka Ćurića koji je bio jedini ponuditelj na javnom natječaju.
Ova je tvrtka za kupovinu kamene višekatnice na samoj obali ponudila 22,3 milijuna kuna. Inače, novac koji će Opća bolnica Zadar i Zavod za javno zdravstvo dobiti nakon potpisivanja ugovora trebaju se potrošiti namjenski tj. za uređenje i opremanje Poliklinike.
​Zgrada nekadašnjeg Zavoda za javno zdravstvo sastoji se od podruma, prizemlja i tri kata, ukupne netto korisne površine 1.043 četvorna metra. Zgrada je izgrađena između 1941. i 1943. godine. Djelo je talijanskih arhitekata Amadea Luccichentija i Vicenza Monaca, te je prvotno izgrađena kao zgrada tehničkog ureda (Edificio del Genio Civile). Projektirana je kao trokatnica i jedina građevina na dijelu rive koji je regulatornom osnovom zamišljen kao produžetak morske vizure.