O vremenu kad tinejdžeri počnu posezati za alkoholom

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Familylab i udruga Odrastanje pozivaju roditelje i stručnjake na predavanje Polone Bencun Gumzej »Vrijeme za eksperimentiranje«
Marin GOSPIĆ
Predavačica Polona Bencun Gumzej

Familylab i udruga Odrastanje vas pozivaju na predavanje »Vrijeme za eksperimentiranje« kojim se želi osnažiti roditelje i stručnjake u razumijevanju kako graditi odnose s tinejdžerima onda kada za njih započinje, i traje, vrijeme eksperimentiranja. Na predavanju kojeg će održati Polona Bencun Gumzej, liječnica, psihoterapeutkinja i voditeljica seminara Familylaba tražit će se odgovori na pitanja poput, zašto je važno graditi i osnaživati odnos s tinejdžerima? - Na osnovu iskustva i istraživanja znamo da izgradnja kvalitetnog odnosa između roditelja i tinejdžera predstavlja zaštitni čimbenik u očuvanju mentalnog zdravlja mladih. Takav odnos može doprinijeti smanjenju rizičnih adolescentskih ponašanja i povećati njihovu osobnu odgovornost za vlastite izbore.
Adolescencija je vrijeme kada mnogi mladi uistinu eksperimentiraju u mnogim područjima svog života, a jedno od najčešćih rizičnih ponašanja mladih je konzumacija alkohola - usprkos tome što su točenje i prodaja alkohola mlađima od 18. godina zakonom zabranjeni, ističe Bencun Gumzej.

Izgradnja odnosa

Osim o važnosti gradnje i osnaživanja odnosa roditelja s djecom tinejdžerima osvrnut će se i na sveprisutnu problematiku, aktualnu posljednjih godinu dana, kako pandemija koronavirusa utječe na ova rizična ponašanja. Kroz ove iznimno važne teme predavateljica će se osvrnuti i na pitanja poput u koje eksperimente će se mladi upustiti, hoće li se zaustaviti i donijeti ispravne odluke, hoće li podijeliti s roditeljima svoja iskustva, pitati ih za mišljenje, tražiti pomoć, zašto neki tinejdžeri to čine, a drugi ne i sl.
- Roditelji, djelatnici škola i drugih institucija - pozivamo vas na sudjelovanje na susretu na kojem ćemo razgovarati o nama i našim mladima, poručila je Bencun Gumzej.
Sudjelovanje na predavanju »Vrijeme za eksperimentiranje« je besplatno, a održat će se u srijedu, 24. ožujka 2021. godine u 18 sati putem Zoom platforme.
Prijave – ime, prezime i e-mail adresu na koju će biti poslana poveznica za susret možete poslati na: putzivota.com.hr@gmail.com.

U školi Jespera Juula

Voditeljica udruge Odrastanje je liječnica školske medicine, Polona Bencun Gumzej, geštalt psihoterapeut, apsolvent integrativne psihoterapije za djecu i adolescente sa završenom edukacijom iz područja obiteljskog savjetovanja pod vodstvom poznatog danskog obiteljskog psihoterapeuta J. Juula čije knjige diljem svijeta mijenjaju dosadašnji pogled na odnose unutar obitelji i prvenstveno naš pristup i način odnošenja s djecom.

 

Projekt Familylab

Familylab Hrvatska dio je organizacije Familylab Association. Idejni osnivač Familylaba je Jesper Juul, obiteljski terapeut i autor mnogih knjiga na temu obiteljskog života i odgoja koji zadnjih 15-ak godina u okviru Familylaba kroz rad sa stručnjacima i roditeljima promovira i širi ideje o novim paradigmama u odnosu između djece i odraslih. Slijedeći potrebu današnjih roditelja i stručnjaka koji su više nego ikad zainteresirani ne samo za odgajanje djece, nego i za svoje i njihovo mentalno zdravlje nastao je familylab – projekt koji svojim djelovanjem želi inspirirati i potaknuti stručnjake i roditelje na učenje i promjene: u obitelji, vrtićima, školama, na radnim mjestima itd.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno