Dični Poličnik

Slika korisnika admin
Autor: 

Ususret izborima za općinske i županijske predstavnike često se u nevjerici postavlja pitanje, je li razgranata mjesna samouprava u Hrvatskoj ispunila svrhu.

Općina Poličnik, jedna od posebnih područnih dragulja zadarske županije to svakako potvrđuje.

Nesumnjive vrijednosti ovih hrabrih, vrijednih i marljivih Kotaraca koji nikad pokoreni s velikom pobjedom u Domovinskom ratu i neprocjenjivom udjelu u stvaranju hrvatske države, predstavljaju temeljni kamen suvremenog županijskog gospodarstva.

Razvitak voćarstva, posebice maslinarstva i jabučarstva, zatim proizvodnja mlijeka, stvaranje pčelarske zadruge i maslinarske udruge s mnoštvom malih proizvođača, uspjesi su kojim se Poličani mogu podičiti.

Sudjelujući na ocjenskim izložbama i prodajnim sajmovima poličanski, odnosno briševski uljari pobiru brojna priznanja za kakvoću maslinovog ulja.

Nagrade koje su polučili maslinari i pčelari, uspjesi u zadružnom organiziranju stvorili su pozitivno ozračje za jačanje poljodjelske proizvodnje.

Općina je uspješno potaknula mnoštvo proizvodnih i uslužnih djelatnosti. Otvaranjem gospodarske zone Grabi povećava se prihod i zaposlenost. Jača se naseljenost. Povećava se broj žitelja i useljenika iz gradova. Sve veći broj novorođene djece.

Mnogi su skloni kritikama hrvatskog ustrojstva općina zbog njihovog prevelikog broja i povećanih troškova. Mislim da se najveći broj novoustrojenih područnih jedinica dobro snašao potičući gospodarstvo i radeći na oživotvorenju svog područja sa svrhom jačanja višestranog razvitka.

Općina Poličnik i stvaranje mnogih drugih u Zadarskoj županiji bez sumnje je potvrda jako vrijednih odluka svojih pučana.

Vaš Bage

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno