Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Knežević dao ostavku zbog premorenosti

Autor:

16.04.2009. 22:00
Knežević dao ostavku zbog premorenosti


Mi smo samo volonteri i ne možemo mnogo učiniti nego savjetovati potrošače kad su oštećeni. Mi bismo se trebali zvati “edukacija potšača”, a ne “zaštita potrošača”, rekao je Knežević
Premoren sam i opterećen brojnim obvezama i dužnostima koje sam imao tijekom protekle četiri godine, a osim toga i nezadovoljan sam sadašnjim stanjem zaštite potrošača tako da je sve ovo utjecalo na moju odluku da upravnom odboru i skupštini udruge podnesem ostavku na funkciju predsjednika udruge, rekao je Zoran Knežević, još uvijek aktualni predsjednik “Zadarskog potrošača”. On će svoju dužnost obavljati do kraja isteka mandata, odnosno do konačne odluke skupštine te dok ne završi započete projekte.
Knežević je ispričao kako je već prošle godine govorio da je preopterećen brojnim obvezama jer je u udruzi radio gotovo svaki dan i brojni potrošaći su ga svakodnevno zvali i tražili pomoć. Dodao je da se znalo dogoditi da bi za brojne građane pisao molbe, žalbe ili dopise te im čak i popravljao računala ili za njih išao plaćati račune. Međutim, njegova funkcija u udruzi je volonterska, a on pored rada u udruzi ima i stalni posao te obitelj.
– Mi smo samo volonteri i ne možemo mnogo učiniti nego savjetovati potrošaće što učiniti u situaciji kad su oštećeni. Mi bismo se trebali zvati “edukacija potšača”, a ne “zaštita potrošača”. Potrošače zaštićuje policija ili Državni inspektorat, a mi ih samo možemo educirati na koji način napisati dopis ili žalbu, i to je sve, objasnio je Knežević. Međutim, dodao je, događalo se da bi brojni potrošači očekivali od njega i udruge da im riješe problem, a potom im se ne bi ni zahvalili za pomoć. Osim toga, kad bi Knežević ukazao na neki problem, rekao je kako bi imao osjećaj da je ostao “trn u oku” te da su ga krivo gledali zbog toga. Sve ovo utjecalo je na njegovu odluku o podnošenju ostavke.
– Kad smo krenuli s radom vladala je pozitivna atmosfera, ali s vremenom situacija se svake godine pogoršavala, a sve je dosegnulo vrhunac dolaskom krize. Prije sam s užitkom pomagao ljudima i uživao sam u ovom poslu, ali u zadnje vrijeme sam radio posao kojeg bi trebalo raditi deset ljudi i više to ne mogu, zaključio je Knežević.