Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Donesen petogodišnji plan razvoja

Autor: Jelica Farkaš

16.04.2010. 22:00
Donesen petogodišnji plan razvoja


Nazočni su upoznati i s Planom ukupnog razvoja, točnije, strategijom razvoja grada Biograda od 2010. do 2015. godine. Plan ukupnog razvoja temeljni je dokument pomoću kojeg će se Grad, mala i srednja trgovačka društva, zadruge, institucije, škole i udruge moći prijaviti na natječaje za dodjelu sredstava iz domaćih izvora financiranja i sredstava iz pretpristupnih fondova EU
Na redovitom kolegiju sa suradnicima biogradski gradonačelnik Ivan Knez izvijestio je da je na natječaj za pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela grada Biograda pristigla jedna ponuda i to dosadašnje v.d. pročelnice Renate Mršić te je slijedom toga ona i imenovana na ovu dužnost.
Stigla računala
U gradsku upravu pristiglo je i 15 naručenih računala, kojima će se moći služiti vijećnici, ali i održavati tečajevi informatike za mlade kao i starije osobe, članove udruga te iznajmljivača u turizmu, kako je i bilo planirano. Najpogodnije vrijeme za tečajeve informatičkog opismenjivanja bit će ono tijekom ljetnih mjeseci kada svi djelatnici Gradske uprave osim tajnice i gradonačelnika idu na kolektivni godišnji odmor te će im vijećnica biti svakodnevno na raspolaganju. Nazočni su upoznati i s Planom ukupnog razvoja, točnije, strategijom razvoja grada Biograda od 2010. do 2015. godine.
Plan ukupnog razvoja temeljni je dokument pomoću kojeg će se Grad, mala i srednja trgovačka društva, zadruge, institucije, škole i udruge moći prijaviti na natječaje za dodjelu sredstava iz domaćih izvora financiranja i sredstava iz pretpristupnih fondova EU. Njegov program ima nekoliko ciljeva, a to su pojačati aktivnosti, kapacitete razvoja, odrediti prioritete za djelovanje lokalne samouprave, stvarati i održavati dobru poslovnu i društvenu klimu koja će poticati privatno poduzetnišvo i privlačiti lokalna i inozemna ulaganja. Isto tako maksimalno iskoristiti sinergiju koja se javlja djelovanjem ulaganja privatnog i javnog sektora te mobilizirati i osnaživati raspoložive lokalne resurse, ljudske, institucionalne, poslovne, fizičke i financijske.
O Porinu
Na istom skupu dogradonačelnik Marijan Stopfer izvijestio je nazočne o daljem tijeku priprema za održavanje glazbene manifestacije Porin koja se po drugi put održava u gradu Biogradu 15. svibnja ove godine. Pripreme i prilagodba prostora gdje će se ova manifestacija održati u punom su zamahu, slažu se kockice svih priredbi koje će se tijekom tri dana ove manifestacije održavati u gradu u zatvorenom, ali i na otvorenom prostoru. Tako bi se prema zadnjim informacijama večer hitova, točnije 15 dosadašnjih uspješnica Porina, trebala održati u dvorani dan ranije odnosno u srijedu, a ulaz za posjetitelje bit će besplatan.
Za četvrtak je predviđen nastup klapa i to na Narodnom trgu, dok je za petak najavljen veliki koncert na biogradskoj rivi, a na njemu će nastupiti Hari Rončević, The Beet Fleet te Cubizmo.
U tijeku su dogovori s nekoliko autokuća oko izložbe automobila, a s biogradskim Yacht clubom planira se i regata sa sudionike, točnije nominirane zvijezde hrvatske glazbene scene.