Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Duje prošao, Petrčane i okolicu zahvatila “dujomanija”

Autor: Velimir Brkić

16.04.2010. 22:00
Duje prošao, Petrčane i okolicu zahvatila “dujomanija”

Foto: Velimir BRKIĆ



Predvođeni Dujinom majkom Emilijanom i braćom Rokom, Vicom i Lujom, oboružani majicama, transparentima i “žestokim” glasnicama i dlanovima 45 Petrčanaca, članova Dujine dalmatinske klape “Kožino” te prijatelji iz Murvice i Zadra s pjesmom i optimizmom krenuli su put Zagreba bodriti svog favorita Duju
Mi smo Dujini, Duje je naš…, orilo se jučer poslijepodne na Trgu rufijana u Petrčanima prije polaska autobusa punih vatrenih navijača, fanova Duje Stanišića u studio Jadran filma u zagrebačku Dubravu na snimanje tv-showa “Hrvatska traži zvijezdu”. Dvadestogodišnji Petrčanac Duje nakon ispadanja Sukošanca Borisa Rogoznice ostao je jedini predstavnik Zadra među devet preostalih kandidata od nekoliko tisuća koliko je prijavljeno na ovaj popularni reality show.
Predvođeni Dujinom majkom Emilijanom i braćom Rokom, Vicom i Lujom, oboružani majicama, transparentima i “žestokim” glasnicama i dlanovima 45 Petrčanaca, članova Dujine dalmatinske klape Kožino te prijatelji iz Murvice i Zadra s pjesmom i optimizmom su krenuli prema Zagrebu bodriti svog favorita Duju. Bilo je prijava za čak pet punih autobusa, ali organizator RTL televizija zasad pušta maksimalno po 45 fanova pojedinog natjecatelja. Treći put u Zagreb za redom omogućili su im Grad Zadar, zadarska Turistička zajednica, hotelske kuće Pinija i Punta Skala, Sirovina, Sveti Rok, Mjesni odbor kao i susretljivost Zvonimira Vrančića, Zvonka Šupe, Vele Ćubrića, Ivana Nemarića, Damira Stanišića, Zvjezdane Stanišić…
Duje je sinoć otpjevao nezaboravni hit Vice Vukova “Pismo ćali”. U uvodnoj špici Duje je rekao kako ga je kandidatkinja Maja Malić “ostavila” jer joj je rekao kako želi ne manje od 14 djece, na što ona nije pristala. Nakon otpjevane pjesme članica žirija Anđa Marić se našalila govoreći “Ako ti treba rodit 14 dice, tu sam”
– Nemojte da sad ispadne da napadam djecu malu. Duje, ti si meni izmamio suze svojom izvedbom, stvarno sam ponosna što si ovdje. U tebi je još puno toga što možeš pokazati, zaključila je Anđa. Foxa je Duje “impresionirao”, a pohvalio ga je i posljednji član žirija Toni Cetinski.
Najvažnije je da je Duje impresionirao gledatelje pred malim ekranima, pa ovog puta nije bilo napeto, Petrčanac je među prvima prošao u sljedeći krug.
Dujomanija već podsjeća na onu iz 2003. godine kad se Natali Dizdar iz Sukošana natjecala u pjevačkoj emisiji “Story super Nova”, ali i na onu prije tri i pol godine kad je Danijel Rimanić Cuni sa zadarskog Kampo Kaštela, kao pobjednik treće sezone popularnog reality showa Big Brother, postao ponosni vlasnik nagrade od 1,25 milijuna kuna.