Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Investicija od 30 milijuna eura otvara se prvim stanarima

Autor: Dunja Maričić

16.04.2010. 22:00
Investicija od 30 milijuna eura otvara se prvim stanarima

Foto: Sime SOKOTA



Turističko naselje obilježava mediteranski stil uz vidljive elemente dalmatinske arhitekture kao što su kameni zidovi, tradicionalni dalmatinski crijep, vrtovi s mediteranskim raslinjem i biljkama
Luksuzno turističko naselje Punta Skala IMMO Exclusive predstavljeno je u četvrtak u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a predstavili su ga Zdenko Zrilić, investitor, arhitekt Zoran Šuša te dogradonačelnik Zadra dr. Dražen Grgurović.
Investitor ovog atraktivnog projekta vrijednog 30 milijuna eura je tvrtka P.S. IMMO d.o.o. iz Zadra, a izvođač radova partner Brodomerkur.
Pred oko dvjesto uzvanika iz političkoj i javnog života, među kojima je bio i Nadan Vidošević, predsjednik Hrvatske gospodarske komore te Niko Bulić, direktor Hrvatske turističke zajednice, predstavljen je jedinstven projekt naselja s devet obiteljskih vila u prvom redu do mora te 41 vile s tri ili četiri stana.
Uzvanici su imali priliku pogledati promotivni video materijal i 3D vizualizaciju naselja, doznati sve informacije o projektu, no također i isprobati raznolika tradicionalna dalmatinska jela i vina te istovremeno slušati Zadranku Natali Dizdar.
– Izuzetno nas veseli što su domaći, ali i strani kupci prepoznali atraktivnost i kvalitetu našeg projekta što je, i prije današnjeg službenog predstavljanja, gotovo 20 posto nekretnina već rezervirano i prodano. Izgradnja naselja počela je prije nešto više od dvije godine, a u cijeli je projekt uloženo 30 milijuna eura. Veselimo se završetku radova koje očekujemo početkom lipnja i prvim stanarima koji svoje ljetne praznike provesti na našim prekrasnim plažama – izjavio je Zdenko Zrilić, direktor tvrtke P.S. IMMO d.o.o., investitora projekta Punta Skala IMMO Exclusive Petrčane.
Turističko naselje obilježava mediteranski stil uz vidljive elemente dalmatinske arhitekture, kao što su kameni zidovi, tradicionalni dalmatinski crijep, vrtovi s mediteranskim raslinjem i biljkama.
– Pri projektiranju ovog jedinstvenog naselja ideja nam je bila budućim vlasnicima ponuditi dodatnu vrijednost, jer u današnje vrijeme kupci traže puno više od samog sunca i mora, naglasio je glavni projektant naselja, arhitekt Zoran Šuša.
Tako osim prirodnih pogodnosti i ljepota samog naselja vlasnici svakog stana imaju uključen parking, a također i mogućnost korištenja brojnih sadržaja u obližnjem turističkom resortu. Tako će svi kupci vile ili stana, uz mjesečnu ili godišnju naknadu, imati mogućnost korištenja wellnessa, otvorenih i zatvorenih bazena, sauna, fitnessa, a ubuduće će im biti ponuđen i veliki wellness na čak 2500 m2, shopping centar, casino i brojni drugi sadržaji.
– Raditi i slijediti svoju zamisao najteži je posao, istaknuo je dr. Dražen Grgurović, dogradonačelnik Zadra naglašavajući kvalitetu ovog projekta.
Vrhunska infrastruktura na najvišoj europskoj razini te blizina mora, pogled i plaže iz gotovo svakog stana čine ovaj projekt jedinstvenim na ovom području.


Vile sa 147 stanova


Punta Skala IMMO Exclusive Petrčane proteže se na 33.871 m2, s tim da je površina parcela od 440 do 690 m2. Na tom se prostoru nalazi 50 samostojećih objekata podijeljenih u 6 osnovnih tipova s razlikovnim varijacijama, od 260 do 400 m2 bruto površine, što uključuje pripadajuće dvorove i vrtove. Ukupno 147 stanova u vilama te 9 obiteljskih vila s jednim ili dva stana, neto površine od 45 do 330 m2, povezano je novoizgrađenom cestovnom infrastrukturom širine 8 metara s nogostupom.