Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Teška misija u Ivancu

Autor: Andrija Prović

16.04.2010. 22:00
Teška misija u Ivancu

Foto: Sebastian GOVORČIN



Budemo li pravi, vjerujem da ćemo stići do vrlo važne pobjede – kaže Tomislav Balent
Hoće li rukometaši Zadar Slada izboriti povratak u viši rang ili ne, uvelike će ovisiti o utakmici 22. kola Prve Dukat HRL. Naime, izabranici Roka Paleke večeras (20 sati) će odmjeriti snage s Ivančicom, a kako je do kraja prvenstva ostalo još svega pet kola (uključujući i ovo), novi uspjeh opet se nameće kao njihov imperativ. Posebno u situaciji kada vrh ljestvice dijele četiri kluba s isto toliko razlike u bodovima. Matematički gledano, i u slučaju poraza još bi uvijek ostali u igri, ali znatno težoj. Stoga, Zadrani večeras nemaju što kalkulirati, već pokušati potvrditi ulogu favorita.
Pogled iz zadarske perspektive ne izgleda loše. Sve je i dalje u njihovim rukama, bez obzira što ih u nastavku ne očekuje lak posao. Današnjim slavljem “plavi” iz Mocira zaradili bi dva nova važna boda, a preostali kapital bila bi im savladana barijera zvana druga uzastopna gostujuća utakmica. Reprizom solinskog izdanja, došli bi tako nadomak ove godine jasno zacrtanog cilja, odnosno ušli u završnicu utrke značajno rasterećeni. Iz tih je razloga ovaj susret za Zadrane izrazito važan. No, dojam koji su ostavili ove sezone govori da će 60 minuta u Ivancu biti sve samo ne laka misija. Zadar je uvijek favorit kada igra u Mocirama, ali je na gostovanjima nerijetko bio samo papirnati.
– Zbog naših oscilacija na gostovanjima trebamo biti oprezni. Posebno jer je Ivančica najuvjerljivija kada igra kod kuće. To su ove sezone već dosta puta pokazali. Nadam se da smo porazom u Umagu naučili lekciju te da nećemo ponoviti slične greške – smatra Tomislav Balent, prvi vratar Zadar Slada koji dobro poznaje suparničku momčad.
– Najjača karika im je pivot Kušen, no opasnost će prijetiti i s njihovog desnog krila, odnosno srednjeg. Ivančica se može braniti s 3-2-1, 6-0, ili 5-1, budući da imaju više rješenja u defenzivnom dijelu. S druge strane, sve ovisi o našem pristupu. Budemo li pravi, vjerujem da ćemo stići do vrlo važne pobjede – zaključio je Balent.
Posljednji ogled Zadra i Ivančice dogodio se u studenom kada je Slad u devetom kolu ispratio Zagorce s 33:29. Za razliku od nekih zvučnijih imena, tada se upravo Ivančica predstavila u vrlo dobrom izdanju.
Raspored 22. kola: Ivančica Ivanec – Zadar Slad, Đakovo – Slatina, Arena Jadrograd – Gorica, Senj Wallenborn – Umag, Trilj PV – Prelog, Crikvenica – Županja, Solin – Kaštela Adriachem.
 


U Ivancu nakon pet godina


Posljednji put Zadrani su u Ivancu gostovali prije pet godina. U utakmici tzv. Lige deset (zapravo lige za ostanak) Zadrani su iznenađujuće slavili kod Ivančice i tako gurnuli Ivančane na rub ponora. Kad je liga završila Ivančica je završila na posljednjem mjestu i ispala, baš kao što je ispao i Zadar koji je s pretposljednjeg mjesta otišao u kvalifikacije, koje nije uspio proći.
Za Zadar su u toj utakmici nastupili: Karabatić, Zelić, Surać, Škulić 3, Jerak 6, Pavić 3, Šiklić 1, Ninčević 7 (3), Batur, Nekić 6 (1), Peša 2, Mikulić, Humbolt 3, Torbarina (20). Trener: Zoran Mikulić.




Danas mlađi kadeti


Mlađi kadeti Zadar Slada nastavljaju natjecanje u Prvoj ligi – jug današnjim (subota) utakmicama 8. kruga. Od 15.30 sati u Mocirama se igraju utakmice: Zadar Slad – Kamičak i Trilj Pršut Voštane – Zadar Slad, a utakmice sa Sinjanima i Triljanima igrat će i Olimpija, s kojom Zadrani nastupaju u paru.