Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Odličan je osjećaj zabiti takav gol

16.04.2012. 22:00
Odličan je osjećaj zabiti takav gol


Banović mi je spustio loptu, nisam puno razmišljao, opalio sam iz sve snage i ispalo je najbolje što je moglo. I još kada takav gol daš Dinamu i ujedno osvojiš bod na Maksimiru onda je zadovoljstvo još veće – kazao je Mršić


Igrala se 40. minuta dvoboja na Maksimiru, dvoboja između Dinama i Zadra. Tribine prazne, bez BBB-a koji bi, gotovo smo sigurni, zapljeskali u toj minuti nakon prekrasnog zgoditka kojim je Zadar došao u vodstvo. Tvorac čudesnog gola bio je Antonio Mršić, volejčina s 30-ak metara skinula je paučinu s Kelavine mreže. Trenutak koji će svakako pamtiti i Antonio, ali i svi u prvoligašu sa Stanova. I trener Dalibor Zebić kazao je da je to možda i najljepši zgoditak koji je vidio u životu, a o majstorstvu Mršića svjedočili su i novinski izvještaji s te utakmice.
– Presretan sam, naravno, odličan je osjećaj zabiti takav zgoditak. Pogotovo kada je taj gol bio vrijedan boda protiv Dinama – kazivao je jučer ujutro Mršić.
– Banović mi je spustio loptu, nisam puno razmišljao, opalio sam iz sve snage i ispalo je najbolje što je moglo. I još kada takav gol daš Dinamu i ujedno osvojiš bod na Maksimiru onda je zadovoljstvo još veće.
Ovaj remi s “modrima” donio je još dodatno samopouzdanje u zadarske redove.
– Činjenica je da ovakve utakmice mogu puno donijeti na psihološkom planu. Naravno da je bod važan, ali samopouzdanje koje dobiješ nakon ovakvog dvoboja je veliko. I poticaj da u sljedećim utakmicama budeš još bolji. Očigledno je da kada otpustimo sve kočnice možemo igrati i s najjačima.
Činjenica je također da Zadar ima bolji skor s Dinamom, novim prvakom Hrvatske.
– Mi smo ih pobijedili na Stanovima, a na Maksimiru oni nas nisu uspjeli. Raduje i ta činjenica da smo jedino mi uspjeli pobijediti Dinamo u ovome prvenstvu.
Još kada tome dodamo da je Zadar igrao s desetkovanim sastavom.
– Na Maksimiru nije bilo Suraća, Fuštara i Prahića, te Gržana i Sarića. Bez obzira na to nismo se predavali niti jednog trenutka. Svojom borbenošću smo nadoknadili te izostanke i svaki je pojedinac bio na maksimumu. To je u konačnici i donijelo ovaj vrijedan bod. Nismo radili pogreške, bili smo koncentrirani svih 90 minuta. S druge strane smo stvarali prilike i konstantno prijetili Dinamovu vrataru.
Nerijetko je Zadar nakon odličnih partija protiv Dinama i Hajduka upadao u crne serije.
– Uvjeren sam da ovoga puta neće biti tako. Jednostavno to ne smijemo dozvoliti. Pred nama je utakmica u kojoj rješavamo pitanje ostanka i nemamo pravo na pogrešku. Mislim da smo naučili lekciju i da ćemo napokon pred svojim navijačima pokazati svoje pravo lice. Činjenica je da smo ovoga proljeća puno bolje igrali na gostovanjima, a kod kuće nas je uvijek kočio taj imperativ pobjede. Nakon boda s Maksimira mislim da nam pobjeda protiv Cibalije donosi konačan mir i ostanak u prvoligaškom društvu.
Sigurno se Vinkovčani neće olako pomiriti s time.
– Neće, i oni će htjeti bodove u toj utakmici. Ne smijemo nikako zanemariti da na deset gostovanja nisu doživjeli poraz. Vrijeme je da se i to promijeni. Neće biti lagano, to sigurno, ali vjerujem da ćemo u subotu slaviti na Stanovima. Nema nikakvog opuštanja, ako ponovimo Dinamo bodovi su sigurno naši – kazao je na kraju razgovora Antonio Mršić.