Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Uz podršku s tribina po važnu pobjedu

16.04.2012. 22:00
Uz podršku s tribina po važnu pobjedu


Oni su nešto starija, iskusnija momčad od nas. Moramo krenuti jako od početka, pritiskati ih po cijelom terenu, jer smo mlađi i mislim da imamo više snage i energije od njih – kaže Ivanov


Splićani su u prvom dijelu Lige za prvaka napravili velik posao pobijedivši oba izravna konkurenta u borbi za treće i četvrto mjesto, Zadar kod kuće i Zagreb u gostima, a jedini su, uz Cibonu, uspjeli svladati Cedevitu.
– Split u Ligi za prvaka igra odlično, što su potvrdili i u prošlom kolu kada su pobijedili Cedevitu. Nadam se da su se malo istrošili na toj utakmici, jer je bila neizvjesna do samoga kraja. Oni su nešto starija, iskusnija momčad od nas. Moramo krenuti jako od početka, pritiskati ih po cijelom terenu, jer smo mlađi i mislim da imamo više snage i energije od njih – kaže Ive Ivanov.
Kapetan Zadra zna da Split prijeti s više strana, a posebno ističe dva igrača.
– Subotić im je jedini razigravač, igra 35 i više minuta po utakmici i trebamo ga pritisnuti. Vujčić igra na pozicijama četiri-pet, ali im je poput drugog playmakera, svaku utakmicu ima dosta asistencija. Čeka nas prava borba. U posljednje vrijeme smo u uzlaznoj formi i trebamo to pokazati i na ovoj utakmici.
Jasno, nipošto se ne smiju ponoviti greške iz prethodnog dvoboja na Gripama.
– Tada smo stvarno ušli premlako. Najbolje iz te utakmice je što smo izgubili samo šest razlike. Ako budemo u prilici, nadam se da ćemo ih uspjeti pobijediti većom razlikom. Sve je otvoreno i sve ovisi o nama. Gledamo samo sebe, nikog drugog i idemo utakmicu po utakmicu.
Ključ za pobjedu?
– Obrana i skok. Protiv Splita smo do sada primali dosta lakih koševa, čak i u prošloj utakmici na Višnjiku u A-1 ligi, kada smo pobijedili. Iz naših grešaka oni bi poentirali u kontranapadima i to im ovaj put ne smijemo dopustiti. Idemo se sportski potući za pobjedu.
Navijači su vam u prošlom kolu u Bedekovčini pružili veliku podršku, a večeras ona treba biti još veća.
– Ovim putem im se zahvaljujem što su cijelu sezonu uz nas. Nadam se da će doći u velikom broju, jer nam je njihova podrška itekako potrebna – zaključuje Ivanov.