Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Dr. Ivan Blajić poželio laureatima da ne ustuknu pred životnim izazovima

Autor: Ljiljana Jurjević

16.04.2013. 22:00
Dr. Ivan Blajić poželio laureatima da ne ustuknu pred životnim izazovima

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Svaka je nagrada jednako vrijedna, pa stoga čestitam ostalim laureatima sa željom da nastave i dalje i da ne ustuknu pred životnih izazova i da se ne daju sputavati – dr. sc. spec. Ivan Blajić


Poznati liječnik dr. med. spec. Ivan Blajić ovogodišnji je dobitnik nagrade za životno djelo Zadarske županije. Priznanje je to ovom, iznad svega skromnom i samozatajnom liječniku za cjelovito djelo koje je ostvario tijekom svoga radnog vijeka na području medicine kao istaknuti neurokirurg koji je svojom stručnošću, predanošću i pristupom pacijentu stvorio Odsjek neurokirurgije Opće bolnice Zadar prepoznatljivim i izvan granica Republike Hrvatske. Danas umirovljeni liječnik bio je iskreno ganut na ukazanoj mu časti pa se, kako običaji i nalažu, zahvalio uime svih ovogodišnjih laureata:
– Počašćen sam ovim pozivom. Svaka je nagrada jednako vrijedna, pa stoga čestitam ostalim laureatima sa željom da nastave i dalje, i da ne ustuknu ispred životnih izazova i da se ne daju sputavati. Od srca zahvaljujem onima koji su mi ovu nagradu dodijelili, rekao je naoko umorni dr. Blajić, što su svi nazočni popratili velikim pljeskom.
Strukovna škola Vice Vlatkovića u proteklih osam godina realizirala je tri međunarodna projekta kroz koje je tehnološki suvremeno opremila suvremene kabinete i školske radionice, educirala stručne nastavnike te razvila socijalno partnerstvo i suradnju s gospodarstvenicima. Škola je danas centar izvrsnosti u kojoj je prije nepuna dva mjeseca prezentirano 100% električno vozilo koje su izradili isključivo učenici škole. Uspješni ravnatelj ove najveće zadarske škole Tihomir Tomčić je zahvalio vijećnicima Skupštine Zadarske županije na priznanju, a ujedno i svim učenicima i nastavnicima koji su svojim radom i entuzijazmom stvarali ovu školu, koja je prerasla u jednu od najuspješnijih škola u Hrvatskoj.
– Ovu nagradu ne shvaćam samo kao priznanje za rad, nego kao poticaj da upornim radom budemo još bolji i uspješniji, a sve na dobrobit ovoga grada i gospodarstva cijele naše županije, kazao je Tomčić.