Zašto gore skupi automobili i to baš poduzetnicima?

Slika korisnika admin
ZAŠTO SE SAMOZAPALJUJU SAMO SKUPI AUTOMOBILI?

Ovih je dana jedna od glavnih vijesti u našim medijima bila ona da se, izvjesnoj Sunčici Lalić i Draganu Jurilju, zapalilo skupocjeno vozilo. Zanimljivo mi je bilo to što su navedena imena vlasnika, za koje ja inače nikada nisam u životu svome čuo, a i to da se radi o "jako starom vozilu" iz 2004. godine. Malo sam prosurfao i saznao da su oni "poduzetnici", ali mi i dalje nije bilo jasno zašto su im naveli imena. Naime, ja o tim ljudima ne znam ništa i ne mogu o njima govoriti (a nemam ni što, a ni zašto), ali ne razumijem zašto im imena idu u javnost samo zato što su poduzetnici, ili je to zanimanje toliko inkriminirano da se ovaj događaj automatski mora prezentirati kao senzacija s elementima diverzije, jer je kao normalno da se poduzetnicima podmetne požar u automobil. Mislim reći, bi li se tako reagiralo i da se nekom keramičaru Marku Markoviću iz Jastrebarskog u kućnom dvorištu zapalio stojadin, ili neki sličan krš.

Kada smo kod toga, zanimljivo je da ispada da se samozapaljuju samo skupa vozila. Uvijek su to neki bemvejci ili audiji, koji koštaju jako puno. Što je to s tim iznimno vrijednim spravama, koji je to vrag ušao u njih da se tako zapale i to baš poduzetnicima? Ili se taj dojam stiče zbog toga što se objavljuju samo vijesti u slučaju da je osoba poznata, a onda se opet povlači pitanje zašto bi poduzetnika trebalo tako povlačiti po medijima i stvarati mu neugodnosti i iznositi detalje iz privatnog života? Zašto se to ne radi kada je u pitanju neki nastavnik, postolar ili upravni referent (gdje sam se sada ovoga sjetio?)? Izgleda da to zvanje kod novinara automatski izaziva sumnju, što je opet vrlo zanimljivo, ali mislim da to već spada u domenu sociologa i psihoanalitičara, a ne jednog kolumnista - volontera.

JAKO VAŽNA VIJEST - SEVERINA IMA "DIZAJNERSKE" ŠTAKE

Jedna od najglupljih vijesti koja se vukla po medijima proteklih dana je ona da popularna Severina ima dizajnerske štake. Nikako mi nije jasno što se to u našem društvu događa, da se takve stvari navode kao bitne. I što to uopće znači taj pridjev "dizajnerski"? Možda to da je neki tamo stvor koji mlati pare na gluposti ljudi, koji misle da su netko i nešto ako su za neku smiješnu krpicu platili deset puta više nego što ona uopće i vrijedi, stavio svoj velecijenjeni potpis. Možda sam ja glup i nazadan, ali ja bih takvima radio nešto o čemu je u javnosti bolje ne pisati. Tjerao bih ih da se oblače kao oni u Sjevernoj Koreji, onako jednoobrazno, svi u isto, a uveo bih i zakon da svi moraju imati isto vozilo, kao što su to u Rumunjskoj nekada svi vozili onaj stari renault 12. Taj se sigurno ne bi samozapaljivao. A što se tiče Severininih štaka... S obzirom koliko koštaju pojedina zdravstvena pomagala (a pogotovo ona koja se rade za hendikepiranu djecu), prava je sramota pisati o ovakvim glupostima. Ima puno zanimljivijih tema za pisanje kada govorimo o tim stvarima.

RTL - OSUMNJIČENIK SE BRANI RIJEČIMA

Skoro pa u svakim vijestima imamo snimku privođenja neke ličnosti iz svijeta politike ili privrede. U stvari, ovo sam glupo napisao. Ovo "ili" je posve suvišno, s obzirom da su te dvije stvari jako povezane, jer ispada da bez politike nema ni bavljenja privredom. Ali, što sam ono htio reći? Da, privođenje... Svaki čas nekoga privode, a onda se novinari skupe pred odvjetnikom privedenog koji je, kao po pravilu, uvijek neki poznat i naravno skup. Nikada to nije neki mladi, neiskusni, ili po službenoj dužnosti... Ne! Uvijek se radi o poznatim facama, koji vjerojatno neće ni pozdraviti bez par stotina eura naplate. U stvari, sada sam pretjerao. Mogli bi me tužiti pa povlačim ovo što sam rekao. Ali, što je zanimljivo? Odvjetnik ovog privedenog je svekolikom gledateljstvu objasnio da se njegov klijent iznoseći svoju odbranu "branio riječima". To mi se svidjelo. A ja sam mislio da se branio sjekirom ili bejzbol palicom, ili ih je možda gađao pomidorima. Sve sam pomislio, osim da se branio riječima. Ipak mi ona šesnaestina prvog semestra na pravnom fakultetu nije dovoljna za razumjeti ovakve pravne zavrzlame.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno