Sivi dom mora promijeniti boju

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

U sklopu Tjedna jednakosti, jučer je osmero učenika zadarske Srednje škole za primijenjenu umjetnost i dizajn zajedno sa svojim mentorima posjetilo korisnike Doma za odgoj djece i mladeži. Tim su povodom su zajedničkim snagama oslikali i ukrasili jedan balkon na drugom katu Doma.

Udruga Cinaz i Dom za odgoj djece i mladeži za ovu su priliku učenicima i korisnicima osigurali akrilne boje kako bi na što ljepši način oslikali balkon.

- Kroz ovaj Tjedan jednakosti naše korisnike Doma nastojimo približiti njihovim vršnjacima, djeci iz srednjih škola, naglasila je Ljiljana Šarić, ravnateljica Doma za odgoj djece i mladeži Zadar.

Dodaje kako s ovom srednjom školom imaju izvrsnu suradnju, kao uostalom i sa svim ostalim zadarskim srednjim školama.

- Naša djeca vole sudjelovati u ovakvim aktivnostima. Iako se na početku drže malo po strani, kasnije se vrlo rado angažiraju, rekla je Šarić.

Tako su u utorak vrlo revno zajedno sa učenicima gimnazije Franje Petrića, prionuli bojanju ograde u sklopu igrališta.

S ovim aktivnostima neće stati, rekla je Šarić.

- U pregovorima smo zajedno sa Srednjom školom za primijenjenu umjetnost i dizajn da zajedno napišemo projekt izrade mozaika. Naime, planiramo dogodine na pojedinim balkonima, možda i u hodniku napraviti mozaik od keramičkih pločica, najavila je ravnateljica zadarskog Doma za odgoj djece i mladeži.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno