"Pobjeda života nad svakom vrstom sebičnosti i otuđenosti"

Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ

Najveći kršćanski blagdan Uskrs svečano je misnim slavljima, tradicionalnim blagoslovom hrane te crkvenim liturgijskim napjevima proslavljen u gradu Ninu. U punoj ninskoj prvostolnici, nekadašnjoj katedrali koja je posvećena sv. Anselmu, u zajedništvu s vjernicima Nina, Grba i Ninskih Stanova te gostiju koji su za ovaj veliki blagdan pristigli na šire ninsko područje, svečano sveto euharistijsko slavlje predvodio je ninski župnik i dekan ninskog dekanata don Božo Barišić.

 - Draga braćo i sestre, dragi vjernici Isus je sav svoj zemaljski život proveo u zajedništvu i povezanosti sa svojim nebeskim ocem. Do posljednjeg je daha na svojoj koži pokazao koliko nas otac nebeski voli i ljubi. Uskrsnuli Krist je naša nada i pobjeda života nad svakom vrstom sebičnosti i otuđenosti, poručio je uz ostalo u propovijedi don Barišić.

Blagdansko slavlje izvodeći posebne uskrsne liturgijske napjeve uveličala je svojim nastupom molitvena zajednica Gospe od Zečeva pod vodstvom i uz orguljašku pratnju časne sestre Getrude.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno