Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

“Pobjeda života nad svakom vrstom sebičnosti i otuđenosti”

16.04.2017. 22:00
“Pobjeda života nad svakom vrstom sebičnosti i otuđenosti”


Najveći kršćanski blagdan Uskrs svečano je misnim slavljima, tradicionalnim blagoslovom hrane te crkvenim liturgijskim napjevima proslavljen u gradu Ninu. U punoj ninskoj prvostolnici, nekadašnjoj katedrali koja je posvećena sv. Anselmu, u zajedništvu s vjernicima Nina, Grba i Ninskih Stanova te gostiju koji su za ovaj veliki blagdan pristigli na šire ninsko područje, svečano sveto euharistijsko slavlje predvodio je ninski župnik i dekan ninskog dekanata don Božo Barišić.
 – Draga braćo i sestre, dragi vjernici Isus je sav svoj zemaljski život proveo u zajedništvu i povezanosti sa svojim nebeskim ocem. Do posljednjeg je daha na svojoj koži pokazao koliko nas otac nebeski voli i ljubi. Uskrsnuli Krist je naša nada i pobjeda života nad svakom vrstom sebičnosti i otuđenosti, poručio je uz ostalo u propovijedi don Barišić.
Blagdansko slavlje izvodeći posebne uskrsne liturgijske napjeve uveličala je svojim nastupom molitvena zajednica Gospe od Zečeva pod vodstvom i uz orguljašku pratnju časne sestre Getrude.