"Dobro je što god da daju, kad je besplatno"

Slika korisnika valentinam
Led žarulje i perlatori za umirovljenike
Osim besplatnih žarulja i perlatora odnosno mrežica za slavine koje štede vodu, umirovljenicima su se tijekom prijepodneva na štandu pored Arheološkog muzeja dijelili i promotivni materijali projekta IRENE
Vedran SITNICA
Podjela je organizirana ispred Arheološkog muzeja

Oko tristotinjak štednih led žarulja i perlatora podijeljeno je jutros zadarskim umirovljenicima u akciji pod nazivom "Upali i uštedi" koja je provedena u sklopu programa Županijskih dana. Osim besplatnih žarulja i perlatora odnosno mrežica za slavine koje štede vodu, umirovljenicima su se tijekom prijepodneva na štandu pored Arheološkog muzeja dijelili i promotivni materijali projekta IRENE. Projekt IRENE – Interregional Renewable & ENEergy efficiency network, sufinanciran je iz IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora, Prioritetne osi 2. Zaštita okoliša i biološke raznolikosti, a provodi se s ciljem promicanja održive energije i energetske učinkovitosti.

- Podjelom led žarulja i perlatora nastojimo podići svijest građana kod korištenja energetske učinkovite opreme u domovima, a akcija ima i socijalni karakter jer je namijenjena isključivo umirovljenicima koji su posebno marginalizirana skupina, kaže dipl. oec. Daniel Pavić, savjetnik za energetiku i infrastrukturu u Upravnom odjelu za gospodarstvo Zadarske županije, te navodi kako je umirovljenicima u akciji podijeljeno oko 300 štednih žarulja i perlatora.

Zadrani koji su dobili žarulju morali su, uz osobnu iskaznicu, predočiti i dokaz o umirovljeničkom statusu, a besplatan dar komentirao je umirovljenik Mate riječima: "Dobro je što god da daju, kad je besplatno."

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno