MUP: Pružit ćemo potporu PU zadarskoj, a Zadar je siguran grad

Slika korisnika valentinam
Drugi put u četiri mjeseca eksplozija u dvorištu zadarske policije
Glasna eksplozija odjeknula je u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima u Zadru, a prema svjedočenju građana, čula se čak do Relje
PIXSELL
Bomba je eksplodirala gotovo na istoj poziciji kao i prva

Drugi put u svega četiri mjeseca u dvorište Policijske uprave zadarske bačena je nepoznata eksplozivna naprava. Glasna eksplozija odjeknula je u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima u Zadru, a prema svjedočenju građana, čula se čak do Relje. Policija za sada, zbog istrage koja je u tijeku, ne izlazi s previše detalja u javnost, a sve što se moglo jučer službeno doznati poslali su u kratkom priopćenju za medije.

- Noćas oko 2,30 sati u dvorištu sjedišta Policijske uprave zadarske, u Ulici bana Josipa Jelačića u Zadru, eksplodiralo je zasad nepoznato eksplozivno sredstvo. U tom trenutku u blizini ograde nije bilo službujućih policajaca te nema ozlijeđenih osoba, a na zgradi je nastala manja materijalna šteta u vidu pucanja stakala. Na mjestu eksplozije provodi se očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja, a u sklopu kriminalističkog istraživanja tijekom jutra je u prostorije policije dovedeno više osoba, priopćila je Sonja Šimurina iz PU zadarske.

MUP uključen u istragu

Naime, sličan scenarij odigrao se i 5. prosinca 2017. godine, kada je također srećom došlo samo do materijalne štete na zgradi, a iako su privedene neke osobe koje su se dovodile u vezu s tim događajem, počinitelj još uvijek nije pronađen. Sumnja li se i sada u istog počinitelja i radi li se ovdje možda o zastrašivanju policije zbog konkretnog slučaja na kojem rade ili samo o provokacijama pojedinca, pokušali smo saznati i u Ministarstvu unutarnjih poslova.

- Policija s posebnom pozornošću pristupa svim događajima od sigurnosnog značaja za građane i njihovu imovinu ili kada se radi o događajima koji ih mogu uznemiriti, međutim, kako je u konkretnom slučaju u tijeku kriminalističko istraživanje, nismo u mogućnosti davati podrobnije informacije u vezi motiva ili mogućih počinitelja, odgovoreno nam je iz službe za odnose s javnošću MUP-a gdje su potvrdili kako je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović upoznat s događajem te da će MUP biti uključen u ovu istragu.

- S obzirom da se radi o drugom sigurnosno interesantnom događaju takve vrste u nekoliko mjeseci sve potrebne stručne službe Ministarstva pružit će potporu Policijskoj upravi zadarskoj u vidu materijalnih, tehničkih, kadrovskih i drugih potrebnih sredstava, a kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja, odgovorili su iz MUP-a, a da su baš svi materijalni, kadrovski i tehnički resursi upregnuti kako bi se što prije rasvijetlio ovaj pa i prijašnji događaj naglasili su i iz PU zadarske.

Zadar je siguran grad

Iz Ministarstva ističu kako Zadrani nemaju razloga za zabrinutost za sigurnost grada, a nakon drugog napada na zadarsku policiju pred samim početkom turističke sezone.

- Sigurnost tijekom turističke sezone jedna je od najznačajnijih zadaća hrvatske policije pa tako i zadarske. U svim policijskim upravama na hrvatskoj obali tijekom ljetnih mjeseci angažira se dodatan broj policijskih službenika, pa tako i na području Policijske uprave zadarske, a kako bi se hrvatskim građanima i turistima omogućio siguran boravak u Republici Hrvatskoj. Građani Zadra kao i gosti nemaju razloga za zabrinutost, a o svim dodatnim informacijama javnost ćemo pravovremeno obavijestiti, zaključili su.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno