Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Gradonačelnik čestitao i vaterpolskim prvacima

17.04.2019. 10:39
Gradonačelnik  čestitao i  vaterpolskim  prvacima


Gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima posjetio je  Športski centar Višnjik. Svoj je posjet počeo u dječjem vrtiću smještenom u sklopu Višnjika gdje se traži mogućnost osiguravanja dodatnog  prostora za nove vrtićke skupine. Obišao je i prostore u sklopu zatvorenog plivališta na Višnjiku gdje će uskoro početi uređenje još jednog  dječjeg vrtića s dvije odgojno-obrazovne skupine. Pridoda li se svemu  ovome i novoizgrađeno, najveće u Dalmaciji, dječje igralište, čija je izgradnja ostvarena uz financijsku pomoć Ministarstva za demografiju te  drugi sportski tereni, igrališta te bazeni, evidentno je da se ŠC Višnjik  sustavno razvija u gradsko središte bavljenja najrazličitijim sportovima  od najranije dobi.
Gradonačelnik Dukić i resorni pročelnici obišli su vanjske terene, kao i  glavnu te unutarnje manje dvorane ovog sportskog kompleksa kojim se  korist oko tri tisuće sportaša različite dobi, različitih kategorija, te rekreativaca. Tijekom obilaska gradonačelnik i njegovi suradnici upoznali su se  s aktivnostima nekoliko udruga koje održavaju svoje redovite aktivnosti  u dvorani.
Na kraju obilaska ŠC-a Višnjik gradonačelnik Dukić i pročelnici posjetili su zatvoreno bazensko plivalište koje koristi oko 20 udruga, klubova i  saveza u redovitim programima, a u slobodnim terminima i građanstvo  uz sadržaje koje je ŠC Višnjik osmislio i provodi ih na stručnoj razini, poput zdravstvenog i rekreativnog plivanja. Kroz ovaj kompleks prođe oko  tisuću ljudi dnevno. Tomu valja pridodati plodonosnu suradnju s UO za  kulturu i šport, te Športskom zajednicom Grada Zadra u ostvarivanju različitih programa među kojima je na istaknutom mjestu višegodišnja veoma uspješna obuka neplivača osnovnoškolaca.
Gradonačelnik Dukić iskoristio je ovu prigodu kako bi čestitao Vaterpolskom klubu Zadar 1952 koji je osvojio naslov prvaka Hrvatske u kategoriji nada (do 12 godina) te zahvalio roditeljima i trenerima koji iz dana  u dan rade s djecom jer bez njihovog zalaganja i truda ne bi bilo niti  ovakvih iznimnih sportskih uspjeha.
– Grad Zadar je u sportsku i rekreacijsku infrastrukturu u ŠC Višnjik,  sve ove godine, ulagao promišljeno i sustavno i izrazito mi je drago što su  naši sugrađani, ali i brojni gosti iz drugih gradova prihvatili sve što  Višnjik nudi i rado se time koriste, posebno mladi i najmlađi. To će nedvojbeno imati pozitivan učinak na njihovo opće zdravlje – zaključio je  gradonačelnik Branko Dukić nakon svega viđenog.
(ŠC VIŠNJIK)