Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Karoglan: Još uvijek vjerujem u pokoji bod na strani

17.04.2019. 13:45
Karoglan: Još  uvijek  vjerujem u  pokoji bod na  strani


Zadar se nije proslavio niti na drugom uzastopnom gostovanju. Nakon minimalnog poraza u Dugopolju, momčad sa Stanova poražena je i na Poljudu od Hajduka II rezultatom 2:0. Izabranici Mislava Karoglana u prvom su poluvremenu uspjeli sačuvati svoju mrežu netaknutom i to ponajprije zahvaljujući Josipu Benderu koji je odlično intervenirao u nekoliko navrata, a pomogla mu je i zadnja linija. Međutim, u nastavku su Splićani uspjeli okruniti bolju igru dvama pogotcima, najprije zgoditkom Pršira u 69. minuti, pa nakon toga i Prtajina u 73. čime je priča s Poljuda bila zaključena. Na kraju je u 82. minuti isključen Vlatko Blažević zbog dva uzastopna žuta kartona i neće biti na raspolaganju treneru Karoglanu za gostovanje kod Kustošije. Četiri minute "black-outa" bile su dovoljne da Zadrani na Poljudu polože oružje. Sada im preostaje još jedno, treće gostovanje zaredom da pokušaju osvojiti pokoji bod i na taj način se odmaknu od opasne zone. Za sada posljednjeplasiranom Solinu bježe pet bodova, ali u ovako izjednačenoj ligi sve se može vrlo brzo promijeniti. Jedna pobjeda i u gornjem dijelu ljestvice, jedan poraz i u "crvenom" si. Zadrov strateg je nakon dvoboja u Splitu sportski čestitao suparničkoj momčadi i pokušao detektirati uzroke poraza.
– Apsolutno zaslužena pobjeda Hajduka II na koju nemam nikakvu zamjerku te im na tome mogu samo čestitati. Oni nam po profilu igre nikako ne odgovaraju. Ostaje mala žal što nismo uspjeli razviti pokoju kontru i polukontru iz njihovog posjeda kroz brža dodavanja. Jednostavno smo imali previše dodira lopte, a to je našim suparnicima bila hrana. To je ono što smo uvježbavali cijeli tjedan, ali nismo uspjeli u svom naumu.
Ako nešto pozitivno možemo konstatirati nakon odigranog 20. kola onda je to činjenica da momčadi s dna nisu profitirale.
– Istina, ako je nešto dobro onda je to što klubovi s dna nisu slavili. Nalazimo se u teškoj seriji gostujućih utakmica, još nam je preostalo gostovanje kod Kustošije nakon kojeg na svom travnjaku dočekujemo Varaždin. Pozitivni smo, pomak na planu igre je napravljen, ali sve ide poprilično sporo.
Zadrov strateg unatoč dva uzastopna gostujuća poraza, vjeruje da njegova momčad bodove može osvajati i na strani.
– Ovo je domaćinska liga i na svom terenu treba pobjeđivati. Ali, ako budemo igrati kako treba onda možemo pokoji bod donijeti i s gostovanja. I na taj način smanjiti pritisak u domaćim utakmicama.