Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nazor: Neki igrači jedni druge ne mogu vidjeti na oči, ali ne predajem se

17.04.2019. 20:15
Nazor: Neki igrači jedni druge ne mogu vidjeti na oči, ali ne predajem se


Kao neki film katastrofe tako je djelovao veći dio utakmice u kojoj su Zadrani se trebali iskupiti se za sve ono loše što su prikazali ove sezone. Baraž protiv MZT-a otvorili su na najgori mogući način, porazom, ali još i više od te činjenice zabrinjava na koji način je momčad Ante Nazora odradila utakmicu nakon koje je teško ne zaključiti da je vjerojatno bila i posljednja u ABA ligi gledajući unaprijed, najmanje jednu sezonu. A možda i više.
Blamaža koja je uvelike podsjećala na slične ovosezonske ‘biti ili ne biti’ utakmice protiv Krke na Višnjiku, ili Cibone u polufinalu Kupa u Splitu ili pak one u Laktašima u posljednjem kolu osnovnog dijela lige. Zaključak je jednostavan. Momčad kojom upravlja Ante Nazor nije i pod njegovom kontrolom, a potvrdio je i to vidno utučeni strateg Zadra nakon poraza od Makedonaca.
Odnosi unutar svlačionice su ozbiljno narušeni, i to se nekako skriva pod tepih cijele sezone, ali kulminiralo je protiv MZT-a gdje se u nekim trenucima utakmice po reakcijama samih igrača vidjelo da je mnogo zle krvi u Nazorovom sastavu.
Ostavka nije opcija
– Neki igrači jedni druge ne mogu vidjeti na oči. Pogledajte samo reakcije igrača kada izlaze vani – pametnom dosta rekli bi nakon ove izjave trenera Zadra koji nije mogao skrivati očito.
Prirodno je bilo priupitati ga je li mislio podnijeti ostavku kad je očito da više ne može zauzdati svlačionicu. Okarakterizirao je Splićanin taj potez kukavičkim te istaknuo.
– Slažem se s vama, ali ja se ne predajem. Ne bih bio sportaš kada bi se predavao – kazao je na tu temu Nazor i pokušao objasniti što se to događalo na terenu.
– Što reći? Čestitao bih protivniku koji nas je deklasirao u prvom poluvremenu. U jednom sam se trenutku zaledio pri minus 30. Treba li nakon ovoga analizirati pripremu utakmice ili samu košarku? – upitao se domaći trener nakon velikog poraza i sam dao odgovor .
– Ovo je izvan košarke. Ovo je čista psihologija, ovo nam se događa čitavu sezonu. Ne znam što da kažem ako se igrač ne vrati u obranu, ako ne posluša dogovor s time-outa ili ne zna da je pet sekundi do kraja napada.
MZT šuterska momčad
Jedino pozitivno iz cijele utakmice je njen završni dio u kojem su se Zadrani uspjeli dogurati do pet minusa, no dalje od toga se nije moglo. Je li to bio uistinu labuđi pjev Zadra u elitnom rangu regionalne lige pokazat će uzvrat u utorak u Skopju.
– U drugom smo poluvremenu bili momčad s drugim licem kao što smo bili nebrojeno puta ove sezone. Ako želimo ovo izvući morat ćemo početi igrati od početka do kraja. Prvu smo četvrtinu primili 30 poena, do poluvremena njih 57… Ne znam što reći – zaključio je Nazor nakon poraza, a na drugoj strani velikih razloga za zadovoljstvo imao je gostujući strategy Gjorgji Kočev.
Break je oduzet I samo ga još treba potvrditi u glavnom gradu Sjeverne Makedonije.
– Čestitao bih svojim igračima na pruženoj igri. Postavili smo NBA ritam i sve što smo dogovorili smo ispoštivali. Zadar je dobar protivnik, koji danas nije bio raspoložen. Izdržali smo taj pritisak Zadra u drugom dijelu i zasluženo pobijedili. Na kraju smo bespotrebno dopustili egal utakmicu, ali što je tu je broji se samo pobjeda. Idemo na našem terenu sve riješiti – kazao je Kočev i spomenuo kako mu je drago da su mu igrači konačno pronašli šuterski ritam.
– Radostan sam zbog toga. Ovo je šuterska momčad što nismo pokazali protiv Primorske i na završnici kupa Makedonije. Dobro je da smo se sjetili u ovim trenucima kada se borimo za ulazak u ABA ligu.