Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Skuplja se za novi ultrazvuk

17.04.2019. 13:24
Skuplja se za novi ultrazvuk


Donaciju u iznosu od 23.500 kuna jučer je dr. Sanji Delin, voditeljici Odjela pedijatrije Opće bolnice Zadar, uručio Mario Paleka, direktor Turističke zajednice grada Zadra. Novac je prikupljen u organizaciji TZ-a Zadar i Caritasa Zadarske nadbiskupije, od prodaje bonova za hranu i pića u sklopu Gastro pijace u okviru nedavno održanog Tuna, Sushi & Wine Festivala 2019.
– Ovo je samo jedna u nizu akcija koju će Turistička zajednica grada Zadra provoditi za pomoć Odjelu pedijatrije, ovaj put s Caritasom Zadarske nadbiskupije, a pozivamo i druge da se priključe. Posebna zahvala ide uzgajivačima tune i restoranima te svima koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji, rekao je Paleka.
Zahvalio mu se i dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar, a dr. Delin je pojasnila za što će se utrošiti novac.
– Ova sredstva ćemo pribrojiti iznosu koji prikupljamo za kupnju novog ultrazvučnog aparata za pregled mozga, s obzirom da je ovaj s kojim radimo u ambulanti neuropedijatrije već dotrajao, često se kvari i onemogućava nam rad. Novi moderni ultrazvuk bi nam uvelike pomogao u pregledima i liječenju neurorizične djece. Novi uređaj stoji jako puno, oko 300.000 kuna, a dosad smo prikupili možda jednu šestinu tog iznosa, kazala je dr. Delin.