Skuplja se za novi ultrazvuk

Slika korisnika mkvanja
Donacija TZ-a Zadar Pedijatriji
Iznos od 23.500 kuna prikupljen je u organizaciji TZ-a Zadar i Caritasa Zadarske nadbiskupije, od prodaje bonova za hranu i pića u sklopu Gastro pijace u okviru nedavno održanog Tuna, Sushi & Wine Festivala 2019.
Arif SITNICA
Svi zadovoljni donacijom

Donaciju u iznosu od 23.500 kuna jučer je dr. Sanji Delin, voditeljici Odjela pedijatrije Opće bolnice Zadar, uručio Mario Paleka, direktor Turističke zajednice grada Zadra. Novac je prikupljen u organizaciji TZ-a Zadar i Caritasa Zadarske nadbiskupije, od prodaje bonova za hranu i pića u sklopu Gastro pijace u okviru nedavno održanog Tuna, Sushi & Wine Festivala 2019.

- Ovo je samo jedna u nizu akcija koju će Turistička zajednica grada Zadra provoditi za pomoć Odjelu pedijatrije, ovaj put s Caritasom Zadarske nadbiskupije, a pozivamo i druge da se priključe. Posebna zahvala ide uzgajivačima tune i restoranima te svima koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji, rekao je Paleka.

Zahvalio mu se i dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar, a dr. Delin je pojasnila za što će se utrošiti novac.

- Ova sredstva ćemo pribrojiti iznosu koji prikupljamo za kupnju novog ultrazvučnog aparata za pregled mozga, s obzirom da je ovaj s kojim radimo u ambulanti neuropedijatrije već dotrajao, često se kvari i onemogućava nam rad. Novi moderni ultrazvuk bi nam uvelike pomogao u pregledima i liječenju neurorizične djece. Novi uređaj stoji jako puno, oko 300.000 kuna, a dosad smo prikupili možda jednu šestinu tog iznosa, kazala je dr. Delin.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno