Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

USKRSNI PAKETI Ljepši Uskrs za 26 obitelji

17.04.2019. 14:02
USKRSNI PAKETI Ljepši Uskrs  za 26  obitelji


Jako sam sretna i zahvalna jer će ova donacija meni i suprugu  svakako mnogo pomoći. Naime, živimo od moje mirovine i socijalne pomoći, a to je sve skupa oko 1.300 kuna, što je zaista malo tako da nas je  ova donacija spasila i uljepšala nam je uskrsne praznike, rekla nam je gospođa koja je htjela ostati anonimna, a koja je bila među 26 zadarskih  obitelji koje su danas dobile uskrsne donacije Lions kluba Zadar. Uglavnom je riječ o obiteljima s mnogo djece i o onima koji su socijalno  ugroženi, a ove godine prvi put Lionsi pomažu i ženama i djeci iz Sigurne kuće.
– Ovo je tradicionalna akcija zadarskih Lionsa koju zovemo "Za ljepši  Uskrs svima", a koju smo realizirali zahvaljujući suradnji s gradskim  Upravnim odjelom za socijalnu skrb i zdravstvo. Akciju provodimo dugi  niz godina te njome želimo mnogim obiteljima omogućiti ljepše blagdane, rekla nam je Mirjana Belić, rizničarka Lionsa. Dodala je kako je ove  godine čak 26 obitelji s oko 90 članova. U mnogim je slučajevima riječ o  samohranim majkama, često podstanarima, obiteljima s bolesnom djecom i osobama starije životne dobi.
 – Zahvaljujući pomoći brojnih sponzora pripremili smo zaista bogate  košare čija je vrijednost skoro 1.700 kuna. U košarama su tako sve potrebne namirnice za predstojeće blagdanske dane, slaktiši za djecu, higijenske potrepštine pa čak i riba te slikovnice koje će zasigurno razveseliti  one najmlađe, rekla je gospođa Belić. Istanula je kako su ove godine pomogli: Cromaris, Mardešić, Dukat, Vražap, Vrana, Foša Zadar, Sarag, Maraska, Plodine, Velpro, Forum d.o.o. Zadar, Dupin Zagreb, Trgotrans  Split, PIK Vrbovec plus d.o.o. i INKO centar Zadar.
Za kraj je dodala kako je donacija bila zaista bogata te je ostalo jako  mnogo stvari koje će otpremiti u Socijalnu samoposlugu.