Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

HT PREMIJER LIGA Sonik prekinuo crni niz

17.04.2021. 07:28


Košarkaši Sonik Puntamike na domaćem su parketu u 31. kolu HT Premijer lige svladali Alkar rezultatom 87:81 i prekinuli negativan niz od četiri uzastopna poraza. U izostanku prvog trenera Hrvoja Vlašića »Sonikse« je s klupe vodio Stipe Kuliš koji je zahvaljujući raspoloženom Cvitkoviću odveo Puntamičane do treće ovosezonske pobjede nad sinjskim sastavom.
Sukladno najavama, od prve minute smo gledali čvrst i izjednačen dvoboj dvaju ravnopravnih suparnika. U spartanskoj košarci u kojoj su obrane i agresivna igra uzele primat nad napadačkom lepršavošću na otvaranju su se bolje snašli gosti koji su preko Nabe Tereka Echolsa preuzeli rezultatsku inicijativu. U prvoj četvrtini smo gledali veliku borbu za svaki poen iz koje je na koncu s vodstvom od četiri poena izašao Alkar (16:20). Sinjani su prednost, prije svega, mogli zahvaliti slabom napadačkom učinku Sonika koji je u prvoj dionici promašio šest trica, od čega je na Rašića otpalo njih četiri.


Buđenje Sonika
Prve rotacije donijele su bolju igru domaćeg sastava koji je prvo preko Cvitkovića i Runjića poravnao rezultat, da bi se nedugo potom serijom 10:2 odvojio na prvu osjetniju prednost. Semafor je u 15. minuti pokazivao 36:29 za Zadrane, pa je gostujući strateg bio primoran reagirati minutom odmora. Trgnulo je to momke s Cetine koji su tricama Kučana i Granića ubrzo prišli na samo tri poena zaostatka, no čim su Puntamičani usporili Echolsa gostujući napad je počeo »kašljucati« pa se u posljednju minutu prvog poluvremena ušlo s plus osam za Puntamiku. Na veliki odmor se otišlo s pet poena viška Kuliševih momaka koje su u prvih 20 minuta vukli napadački raspoloženi Cvitković i Palčić ubacivši polovicu poena svoje momčadi, no za mirniji nastavak trebalo je sačekati buđenje ostatka momčadi.


Odvajanje domaćina
Sinjani su bolje otvorili treću četvrtinu i koševima Echolsa i Ivana Vučića prišli na samo minus jedan, nakon čega je uslijedio novi nalet domaćina. Rašić je šutom iz kuta pokrenuo, a Runjić tricom zaključio seriju 15:4 nakon koje su Puntamičani po prvi put otišli na dvoznamenkastu prednost (59:47). Nakon početna dva napada Alkar je upao u kratkotrajnu napadačku krizu pa je semafor u jednom trenutku pokazivao i visokih plus 15 za Sonik, no dvije iskre, u kombinaciji sa zonskom obranom, učas su primakle goste na samo šest poena zaostatka. Narednih je nekoliko minuta proteklo u »refulima« čas jedne, čas druge momčadi te je bilo jasno da će se pitanje pobjednika odlučivati u posljednjim trenucima.




Cvitković prelomio
Živce je prvi izgubio gostujući trener Damir Milačić koji je s nekoliko sočnih riječi počastio suca Bajramovića, no to nije omelo njegovu momčad da mic-po-mic stigne do 75:70. Mogli su Sinjani i ozbiljnije priprijetiti Puntamičanima koji su pune četiri minute ostali bez koša iz igre, no gosti su se previše oslanjali na šut za tri poena koji ih sinoć nije služio pa su Zadrani preko Cvitkovića uzeli prvi »Bronhi« i odvojili se na tri posjeda prednosti. Visoki Dugorešanin u završnici se prometnuo u prvu kariku svoje momčadi i s devet vezanih poena odbio sve napade Alkara, pa su gosti tek dvadesetak sekundi prije kraja ozbiljnije priprijetili, no za veću ugrozu nije bilo dovoljno vremena te su Kuliševi momci stigli do vrijedne pobjede u borbi za što je moguće bolju startnu poziciju uoči doigravanja. Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Tomislav Cvitković i Lovre Runjić s 30, odnosno 19 poena, dok je goste predvodio Echols s 22 koševa.


SONIK P.   87
ALKAR      81
(16:20, 28:19, 26:22, 17:20)
ZADAR – Dvorana Jazine. Bez gledatelja. Suci: Luka Kardum, Danijela Čanković i Denis Bajramović.
SONIK P.: Vladović 7, Rašić 8, Runjić 19, Cvitković 30, Zovko 5, Jošić, Palčić 14, Šarlija 4, Vručinić, Zelanto, Manojlović, Petani. Trener: Stipe Kuliš.
ALKAR: Echols 22, Granić 9, Kučan 16, Varence 13, I. Vučić 17, Mastelić, Putnik, Tomašević, H. Vučić 4, Zukanović. Trener: Damir Milačić.