Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ministarstvo turizma pokrenulo akciju “hrvatski otoci – COVID free zone”

17.04.2021. 09:18


"Ususret nadolazećem glavnom dijelu turističke godine Ministarstvo turizma i sporta dodatno je intenziviralo svoje aktivnosti te u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno pokrenulo akciju hrvatski otoci – COVID free zone. Naime, trenutačno su na epidemiološkoj karti Hrvatske svi otoci prikazani u sklopu pripadajućih županija unatoč činjenici da im je incidencija puno niža nego je to u ostalim dijelovima županije", navodi se u priopćenju Ministarstva.
Zato će na web stranici www.safestayincroatia.hr turistima uskoro osim informacije o epidemiološkom stanju po županijama, biti dostupni i posebni podaci o epidemiološkoj situaciji na našim otocima.
Hrvatsko otočje drugo je po veličini u Sredozemlju, a sastoji se od 78 otoka, 524 otočića i 642 hridi i grebena koji su posebno atraktivni za turiste i zahvaljujući kojima se ostvaruje veliki dio turističkog prometa.
Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac istaknula je da je važnost naših otoka za turizam iznimno velika, jer se četvrtina turističkih noćenja u Hrvatskoj ostvaruje na otocima, a boravak turista na otocima dva je dana duži nego u kopnenim turističkim središtima.
"Također, na otocima se nalazi i trećina komercijalnih smještajnih kapaciteta i zato je važno da imamo točne informacije o epidemiološkoj situaciji na svim otocima, od kojih su mnogi zelene zone. Na taj način turistima ćemo omogućiti detaljan i jasan uvid o sigurnom i ugodnom boravku u Hrvatskoj”, poručila je ministrica Nikolina Brnjac.
Osim epidemiološke situacije na otocima, na stranici www.safestayincroatia.hr moći će se pronaći i lokacije svih punktova za testiranje turista kao i podaci o zračnoj, kopnenoj i morskoj povezanosti otoka kako bi turisti dobili točne informacije na koji sve način mogu stići na pojedini otok.