Ninjani dobili novu zgradu Hitne pomoći

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
Na Putu Grgura Ninskog
Riječ je o modernom prostoru, zgradi na kat bruto površine od 401,15 metra četvornih u što je uloženo 5,1 milijun kuna. Uz prostore hitne ambulante i prostora za edukaciju u prizemlju, zgrada na katu sadrži i tri stana, svaki po 40-ak metara četvornih, koji su namijenjeni stanovanju liječnika koji dolaze izvan Zadarske županije te za smještaj predavačima koji dolaze u programu edukacije djelatnika Hitne pomoći, naglasio je Ivica Erlić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu
Velimir BRKIĆ/ZL
Zgrada na Putu Grgura Ninskog

Žitelji povijesnog grada Nina i gradskih naselja na Putu Grgura Ninskog opet imaju svoju ambulantu Hitne pomoći. Riječ je o modernom prostoru, zgradi na kat bruto površine od 401,15 metra četvornih, od čega se 196,5 metara četvornih odnosi na prizemlje gdje je smještena hitna medicinska služba.
Otvaranje ispostave Nin županijskog Zavoda za hitnu medicinu važno je i s aspekta turizma je će gosti grada Nina mogući dobiti hitnu zdravstvenu skrb u mjestu gdje borave na odmoru.

Grad darovao zemljište

Gradnja i opremanje nove ispostave koja uključuje ambulantu, salu za edukaciju i prostore za djelatnike koštali su preko pet milijuna kuna koje je u potpunosti financirao Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije te građani Nina opet imaju svoju ambulantu Hitne pomoći. Grad Nin je za ovu svrhu darovao zemljište površine 1.415 metara četvornih.
- Prije dvije godine Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije ishodio je građevinsku dozvolu i krenuo u izgradnju zgrade Hitne ispostave Nin, kazao je Ivica Erlić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije dodajući kako su ugovoreni radovi iznosili 4,7 milijuna kuna, a okončana situacija je napravljena s ukupno 5,1 milijuna kuna jer su uz izgradnju zgrade izvršeni i radovi uređenja okoliša koji prvotno nisu bili sastavni dio ugovorenih radova.

Izgorjela stara hitna

Sa završetkom svih radova na zgradi, Nin je napokon dobio novu Hitnu.
- Uz prostore hitne ambulante i prostora za edukaciju, zgrada sadrži i tri stana, svaki po 40-ak metara četvornih, a koji imaju svrhu stanovanja liječnika koji dolaze izvan Zadarske županije. Dakako i za smještaj predavačima koji dolaze u programu edukacije djelatnika Hitne pomoći, naglasio je Erlić.
Podsjetimo, prije tri mjeseca nesretnim slučajem su se zapalile prostorije stare zgrade, kaže on te je, što planom, što nuždom, došlo do preseljenja Hitne ispostave Nin u nove prostore.

T2 medicinski timovi

- Danas uz svu potrebnu opremu već više od mjesec dana djelatnici Hitne pomoći svoje intervencije obavljaju iz grada Nina, ali u novim prostorima, istaknuo je Erlić.
Treba podsjetiti da u Ninu djeluju T2 medicinski timovi koji po svim uslugama i intervencijama koje pružaju građanima, kaže on, jednako su vrijedni kao i T 1.
- Naime, za sve intervencije koje obavljaju u stalnom su telefonskom kontaktu s liječnicima koji im daju podršku u postupanjima, zaključio je Erlić.


Standard prostora na znatno višoj razini

Izgradnja zgrade Hitne pomoći je od posebnog značaja za Zadarsku županiju jer je Zavod za hitnu medicinu dobio prvu nekretninu u svom vlasništvu čijom je izgradnjom standard prostornih uvjeta za obavljanje djelatnosti znatno podignut. Rezultat sinergijskog djelovanja svih onih koji su sudjelovali u izgradnji ove moderne zgrade itekako su vidljivi. Vjerujem da ćemo novom zgradom hitne poboljšati kompletnu zdravstvenu zaštitu na ovom području, kazao je župan Božidar Longin, koji je sa suradnicima nakon radnog sastanka u Gradskoj upravi obišao zgradu Hitne pomoći, doduše zbog epidemioloških mjere tek s dvorišta.
 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)