Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pješaci pretrčavali frekventno križanje Radićeve i Tuđmanove

17.04.2021. 08:12


Čitatelji Zadarskog lista jučer su ujutro primijetili kako semafori na vrlo frekventnom križanju Radićeve i Tuđmanove ulice nisu bili u funkciji. Semafori na cijelom raskrižju pokazivali su žuto svijetlo. Građani su bili zabrinuti, jer nisu znali radi li se o većem kvaru semafora ili o prekidu rada zbog redovitog održavanja prometne infrastrukture.
Za informacije o problemu oko prometne signalizacije, kontaktirali smo Robertina Dujelu, gradskog pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša.
– Naravno da ćemo se odmah pozabaviti problematikom rada semafora, koja je naročito bitna zbog sigurnosti vozača i pješaka, rekao je pročelnik Dujela.
Neslužbeno smo informirani kako vozači baš i nisu poštivali pravilo prednosti, koje u prometu vrijedi u slučajevima kada semafori nisu u funkciji te kako neki nisu imali obzira prema pješacima, koji su u vrijeme najveće jutarnje gužve i po nekoliko minuta čekali na prelazak preko križanja. Većina ih je čekala povoljnu priliku kad mogu pretrčati preko višetračnog križanja, jer u većini se slučajeva nije dogodilo da su vozači koji su nailazili iz oba smjera željeli stati i propustiti pješake.
– Iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša kontaktirali smo nadležnog ugovornoga izvođača radova na sustavu prometne signalizacije koji je prilikom izvida utvrdio problem s osiguračima, što je dovelo do prestanka rada semafora. Nakon utvrđivanja kvara, ugovoreni izvođač radova je odmah pristupio otklanjanju problema, istaknuo je Dujela.