Vožnja barkom do Brodarice te šetnja uz more do Sfinge

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
Zadarskim gostima predložit će se u budućnosti nova ruta
U sljedećim godinama Grad Zadar će urediti cijeli park. Cilj projekta je unaprijediti potencijal kulturnih i prirodnih znamenitosti i krajolika, pa se radi na izradi karte koja će prikazati novu rutu koja će zadarskim gostima predlagati vožnju barkom do Brodarice te šetnju uz more do same Sfinge
Grad Zadar
Na novouređenoj plaži Jadran

Gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima obišao je MO Brodarica. Predstavnici MO-a ukazali su na potrebe i zahtjeve stanovnika tog dijela grada, npr. uređenje prostora oko boćarskih terena za potrebe boćarskog kluba i ostalih građana koji se tamo rekreiraju.
U MO Brodarica je prošle godine uređena plaža sa sunčalištem i dječjim igralištem, trenutačno se radi na projektu RECOLOR, obnovi zadarske Sfinge, koji je odobren za sufinanciranje upravo na 100. godišnjicu njenog nastanka 2018., a započeo početkom 2019. godine. Projektom su do sada izvršena arheološka iskopavanja oko skulpture Sfinge. Izrađeni elaborat sadrži prijedlog konzervatorsko-restauratorskih zahvata na skulpturi te služi i kao temelj za restauraciju skulpture Sfinge koja će biti provedena u idućoj fazi projekta.
U sljedećim godinama Grad Zadar će urediti cijeli park. Cilj projekta je unaprijediti potencijal kulturnih i prirodnih znamenitosti i krajolika, pa se radi na izradi karte koja će prikazati novu rutu koja će zadarskim gostima predlagati vožnju barkom do Brodarice te šetnju uz more do same Sfinge.
Obišla se i Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje, koja je jedna od većih škola u Hrvatskoj te su se razmatrale mogućnosti njenog proširenja. Do sada su riješeni svi imovinsko-pravni poslovi, te će se dodatno izvesti zahvati na uređenju okoliša. U posljednje četiri godine u potpunosti je ugrađena nova rasvjeta u čitavoj školi, za što je utrošeno 2,9 milijuna kuna, uređen je prostor za novu kuhinju i manju blagovaonicu tako da se program prehrane može provoditi i u toj školi, unatoč velikom broju učenika. Kontinuirano se ulaže u poboljšanje uvjeta, tako se obnavljao krov dvorane matične škole, ali i Područne škole Diklo. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)