Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U Biogradu uvjerljivo Knez

Autor: Velimir Brkić

16.05.2009. 22:00
U Biogradu uvjerljivo Knez

Foto: Velimir BRKIĆ



U Zadarskoj županiji je registrirano 177.887 građana s pravom glasa koji su birali 28 načelnika općina i općinska vijeća, šest gradonačelnika i gradskih vijeća te župana i vijećnike Skupštine Zadarske županije.
Već se i prije znalo da će u Poličniku ostati načelnik Davor Lončar (HDZ), na Tkonu Danijel Katičin (ovog puta kao nerzavisni) te u Lišanima Ostrovičkim nova načelnica Ivana Dević (HDZ-HSS) koji nisu imali protukandidate.
U Biogradu je uvjerljivu pobjedu izvojevao novi-stari gradonačelnik Ivan Knez (HDZ) čija će stranka imati i apsolutnu večinu u Gradskom vijeću, 9 od 15 vijećnika. U Ninu je također novi-stari gradonačelnik Emil Ćurko (HDZ) uvjerljivo pobjedio. Od 1509 glasova dobio je čak 929 glasova, Veljko Šalov 339, Joso Štulina 158 i Tihana Magaš 67 glasova. I u GV-u će HDZ imati večinu, 8 od 15 vijećnika.
U Sukošanu je novi-stari načelnik Ante Martinac (HDZ) osvojio 56 posto a Šime Dijan Kapetan 34 posto glasova. I u Općinskom vijeću HDZ ima većinu s 9 vijećnika, SDP (4), HSP (1) i HSS (1). S obzirom nas prošli saziv OV-a HDZ i SDP imaju po dva vijećnika više, a HSP i HSS jednog vijećnika manje. HNS i HSLS u ovomm četverogodišnjem mandatu neće imati svoje predstavnike.
U Preku je novi-stari načelnik Ante Jerolimov (HDZ) osvojio gotovo nevjerovatnih 80 posto glasova dok će HDZ u OV-u imati 10 od 15 vijećnika. Načelnica Sandra Vukić HDZ i dalje ostaje na čelu Općine Vrsi, Viktor Prtenjača (HDZ) u Polači, Martin Baričević (HDZ) u Jasenicama, Nino Šimunić (HDZ) u Bibinjama, Dragutin Miočić (HDZ) u Ražancu.
Pored Škabrnje HDZ je izgubio i u Zemuniku Donjem. Aktualni načelnik Josip Marušić (HDZ) za tek dva glasa bio je kraći od mladog Tomislava Šarića(HSP). U Pakoštanima će u drugi izborni krug dvojica Kurtova, Milivoj (HDZ) i Željko Buš (HNS)…