Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Bavčević: “Zadrani trebaju podršku publike u doigravanju”

Autor: Roman Morović

16.05.2010. 22:00
Bavčević: “Zadrani trebaju podršku publike u doigravanju”


Osjetila se jedna težina, s obzirom na ona dva teška poraza od Zagreba i Cibone, koji su sigurno ostavili traga na nama. I prije ove utakmice sam rekao da je pobjeda najbolji lijek da se krene naprijed i u tome smo uspjeli – ističe Danijel Jusup
Košarkaši Zadra u posljednjem su kolu lige za prvaka ostvarili najmanju pobjedu protiv A-1 ligaša ove sezone. Trogirani su pružili dobar otpor i nisu se, poput primjerice Zaboka i Svjetlosti, osramotili u Krešinom domu. Istina, dio zasluga za konačnih “samo” 16 razlike ide i neuvjerljivoj igri Zadra, posebice u napadu, ali Zadrani će na koncu istaknuti da je nakon svega ipak najvažnija pobjeda.
– Zadovoljan sam pobjedom. Osjetila se jedna težina, s obzirom na ona dva teška poraza od Zagreba i Cibone, koji su sigurno ostavili traga na nama. I prije ove utakmice sam rekao da je pobjeda najbolji lijek da se krene naprijed i u tome smo uspjeli. Trogir je odigrao stvarno solidnu utakmicu, gdje su u početku imali jako visoku razinu šuta i za dva i za tri. Pokušali smo rotacijama malo odmoriti neke igrače, a opet ih zadržati u jednom tonusu i mislim da smo u tome uspjeli – kratko je nakon utakmice komentirao Danijel Jusup, još uvijek ne znajući s kim će se Zadar susresti u polufinalu.
Zadovoljni i Trogirani
S druge strane Nikša Bavčević, trener Trogira, imao je nešto duže izlaganje u kojem je prvo pohvalio svoje igrače za vrlo dobar otpor kojeg su pružili favoriziranom protivniku.
– S obzirom na okolnosti sam zadovoljan. Igrali smo bez dva igrača, a sada zamislite da Zadru uzmete dva igrača iz rotacije. Osim toga, ja sam imao četiri juniora u rotaciji, Rašetinu, Vitalija, Rosu i Ivana Bilića i time sam isto zadovoljan. S obzirom na tjelesnu razliku, rezultat kojega smo mi ovdje ostvarili je logičan. Zadar nas je nadskakao. Pod košem mi praktički nemamo peticu, a jako je teško igrati bez centra. Unatoč tome, opet smo ih prisilili da njihova glavna petorka igra preko trideset minuta, nismo dopustili masakr i nismo dopustili njihovim juniorima da igraju. Izuzetno sam zadovoljan kako je moja momčad odgovorila na ove dvije tranzicije Zadra, zato što smo se mi, nakon početnog “čovjeka”, transformirali u zonu, a to Zadar do kraja utakmice nije prepoznao. Mislim da smo im tako otupili kompletnu igru “pick and rolla”. Izuzetno sam zadovoljan kako su moji mladići ono što smo radili na treninzima napravili u igri. Mislim da su pokazali jednu izuzetnu taktičku zrelost – kazao je Bavčević pa u jednom dahu nastavio.
David protiv Golijata
– To za vas, naravno, ne znači puno, ali morate znati da ja ovdje imam studenata, đaka, amatera, ljudi koji su zaposleni i da nemam profesionalnu momčad kao što je Zadar. Naša momčad bruto košta 65 tisuća kuna mjesečno i zato mogu svojim igračima samo čestitati na radu. Mi smo bez obzira na sve to uspjeli uspostaviti ritam rada, gdje smo radili dvaput dnevno i to puno više nego što se od nas očekivalo i za što smo bili plaćeni. Naravno, svak ima svoje limite.
Na kraju, korektni trener Trogirana izrazio je svoje simpatije prema Zadru i poželio mu sve najbolje u doigravanju.
– Oni koji me znaju, znaju da dolazim u Zadar kao idolopoklonik zadarske košarke. Od kada sam postao trener bio mi je cilj biti trener Zadra, prije svega zato što znam koliko ovaj grad razumije košarku. Zato hvala onim navijačima koji su nam na kraju zapljeskali i koji su prepoznali da je ovo doslovno bila borba Davida protiv Golijata. A mislim da se taj David nije osramotio. Zadru želim svu sreću. Momčad je u krizi i nadam se da će, kada dođu utakmice doigravanja, zadarska publika zaboraviti na sve probleme i da će pružiti podršku igračima, jer je oni itekako trebaju – zaključio je Bavčević.