Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Lopov ukrao 60 tisuća kuna iz torbice ostavljene na kuhinjskom stolu

Autor: Suzana Bandić

16.05.2010. 22:00
Lopov ukrao 60 tisuća kuna iz torbice ostavljene na kuhinjskom stolu


Policija traga za nekolicinom provalnika koji su tijekom proteklog vikenda krali sve što im se našlo na dohvat ruke. U Benkovcu je ukradeno 2,5 kubičnih metara pločastog kamena, s terase kafića u Zadru dva suncobrana, iz kuhinje obiteljske kuće novčani iznos procijenjen na 60-ak tisuća kuna…
Tijekom proteklog vikenda na području PU zadarske zabilježeno je sedam provala i krađa, jedan požar, dogodilo se 17 prometnih nesreća u kojima je osam osoba lakše, a dvije su teže ozlijeđeno. Policiji je prijavljen i jedan požar, a pet su puta intervenirali zbog narušavanja javnog reda i mira.
Nepoznatom drzniku, koji je u noći s petka na subotu provalio u obiteljsku kuću 51-godišnjeg Zadranina, uistinu se posrećilo. Naime, on je pronašao torbicu koju je vlasnik ostavio u kuhinji na stolu, te mu je iz nje odnio 60-ak tisuća kuna.
Vlasnik kafića “Arija”, na Jadranskoj cesti, oštećen je za iznos, po procjeni, od četiri tisuće kuna. Njemu je iste noći, također nepoznati počinitelj, ukrao dva aluminijska suncobrana s logom vode „Jana”.
U noći sa subote na nedjelju provaljeno je u kafić “Kiki” na Voštarnici. Nepoznati je lopov ušao u kafić i iz blagajne odnio polog oštetivši 34-godišnju vlasnicu za 500 kuna. Nešto bolje prošao je 53-godišnji Privlačanin kojemu je u subotu nepoznati provalnik pokušao ući u obiteljsku kuću. To mu nije pošlo za rukom, no tijekom pokušaja provale pričinio mu je štetu procijenjenu na 200-tinjak kuna.
Lopovi su tijekom proteklog vikenda ordinirali i u Benkovcu. Na meti im se našao 51-godišnjak kojega su oštetili za gotovo tri tisuće kuna. Lopovi su mu tijekom noći s petka na subotu iz dvorišta obiteljske kuće odnijeli 2,5 kubična metra benkovačkog pločastog kamena. Deset godina mlađi muškarac iz Zatona kraj Zadra policiji je u subotu prijavio krađu izvanbrodskog motora vrijednog šest tisuća kuna. Motor se nalazio na brodici vezanoj u uvali Pliša, a vlasnik sumnja kako je krađa počinjena u razdoblju od 9. svibnja prošle i 15. svibnja ove godine.
U razdoblju od 2. kolovoza prošle pa do 13. svibnja ove godine nepoznati je počinitelj iz marine „Olive island marina” u Sutomišćici na otoku Ugljan, s jedrilice na vezu u vlasništvu 76-godišnjeg Britanca skinuo i ukrao dva jedra dimenzija 6x7x4 metra vrijedna sedam tisuća kuna.
Protiv nepoznatih kradljivaca policija će podnijeti kaznene prijave.