Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Plaisted: U doigravanju sve počinje iznova

Autor: Matej Lordanić

16.05.2010. 22:00
Plaisted: U doigravanju sve počinje iznova

Foto: Sebastian GOVORČIN



Napravili smo više nego što se od nas očekivalo jer znamo u kakvoj smo situaciji bili prije početka Lige za prvaka. Stoga ovaj rezultat treba respektirati. Sada se okrećemo doigravanju u kojem svatko traži svoju priliku – rekao je Stipčević
Posljednja utakmica Lige za prvaka u Zadar je dovela Trogir koji se želio predstaviti u što boljem svjetlu, dok je Zadru trebala pobjeda kako bi se oporavio od dva uzastopna poraza u Zagrebu od Zagreba i Cibone. Zadrani su pobjedom završili prvi dio natjecanja i sada se okreću doigravanju koje počinje već u srijedu prvim polufinalnim susretima.
– Možemo biti zadovoljni. Mi mladi igrači smo igrali i nadam se da smo se pokazali u dobrom svjetlu. Nadam se da ćemo u doigravanju početi novi niz pobjeda. Polufinale? Ne želim razmišljati tko bi nam više odgovarao. Mi ćemo u svakom slučaju dati sve od sebe, tako da nam je svejedno tko nam je protivnik – kazao je Jure Škifić, a nakon njega pred novinare je stao Trent Plaisted.
– Prvi dio natjecanja je gotov i uvijek ga je dobro završiti pobjedom. Sada počinjemo sve iz početka i nadam se da ćemo u doigravanju zaigrati još kvalitetnije. Polufinale? I Cedevita i Zagreb su kvalitetne momčadi pune potencijala. Bit će to dobre utakmice, bez obzira tko će nam biti protivnik – kazao je Plaisted.
Za momčad Zadra po 26 koševa su postigli Hrvoje Perić i Rok Stipčević. Stipčević smatra da je momčad do sada napravila i više nego što se očekivalo te da nestrpljivo očekuje doigravanje.
– Napravili smo više nego što se od nas očekivalo jer znamo u kakvoj smo situaciji bili prije početka Lige za prvaka. Stoga ovaj rezultat treba respektirati. Sada se okrećemo doigravanju u kojem svatko traži svoju priliku. U doigravanju mogu odlučivati najmanje sitnice poput oporavka igrača, pripremljenosti, do toga tko će u datom trenutku imati svoj dan. Morat ćemo biti u potpunosti koncentrirani. Prije svega trebamo razmišljati o sebi, a nakon toga o protivniku. Stoga ne želim razmišljati o mogućem protivniku u polufinalu. Mi znamo svoje kvalitete i u potpunosti smo koncentrirani na sebe i svoju igru, ne na ostale – rekao je Stipčević.