Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Preko Velebita se vidi Europa

Autor: Andrija Dešpoja

16.05.2010. 22:00
Preko Velebita se vidi Europa

Foto: Vedran SITNICA



Želja nam je s pobjedom zaključiti sezonu, a u Kupu imamo motiv konačno napraviti nešto više. To je idealno natjecanje da se nekako domognemo i Europe, no za tako nešto prvo treba preskočiti Velebit – kazat će Mršić
Prvoligaška sezona je već apsolvirana, iako nije još uvijek poznato hoće li nogometaši Zadra i sljedeće sezone ostati u odabranom društvu. No, već sutra imaju priliku uljepšati konačnu sliku i protiv Velebita u finalu Županijskog kupa konačno ostvariti priliku da sljedeće sezone zaigraju važniju ulogu u Kupu Hrvatske. Lani su upravo Benkovčani šokirali na Stanovima i tako u finalu Županijskog kupa pobijedili Zadar. Nakon toga sigurno se i u svlačionici prvoligaša sa Stanova puše na hladno pred dvoboj u srijedu. Za Antonija Mršića nema dvojbe, plasman u daljno natjecanje Kupa Hrvatske je imperativ za njega i suigrače, a i potrebno je uzvratiti Benkovčanima za iznenađenje koje su im priredili koncem prošle sezone.
– Iako nisam još bio u Zadru kad se izgubilo od Velebita, za sve nas je ta utakmica vrlo bitna i želja nam je s pobjedom zaključiti sezonu, a u Kupu imamo motiv konačno napraviti nešto više. To je idealno natjecanje da se nekako domognemo i Europe, no za tako nešto prvo treba preskočiti Velebit koji neće biti jednostavan protivnik – komentirao je Mršić za kojeg Velebitova katastrofa u Stobreču (6:1) u trećeligaškoj konkurenciji ne znači da će tako biti i na Stanovima.
– Oni su osigurali ostanak u ligi i sigurno su se štedili za ovaj susret u Kupu. Nije bilo potrebe umarati važne igrače i tih šest golova njihovoj mreži može poslužiti samo kao optička varka za nas koji se ne smijemo dovesti u situaciju da ih podcijenimo. Pripremamo se za tu utakmicu kao i za svaku drugu, no mogu obećati maksimalan pristup te pobjedu s kojom ćemo valjda uspjeti uljepšati nedorečenu sezonu.
Sezona u HNL-u nije bila onakva kakva se očekivala, bilo je više loših negoli dobrih trenutaka.
– Nismo bili dobri. Pogotovo nakon što smo ušli u pozitivnu seriju od šest kola bez poraza, nastupilo je šest neuspješnih utakmica u kojima smo kompromitirali ostanak u ligi. Srećom, uspjeli smo u posljednjem kolu protiv Zagreba malo ispraviti situaciju i valjda će nam to biti dovoljno da sljedeće sezone igramo u elitnom rangu.
Jesi li zadovoljan svojom igrom?
– Općenito sam zadovoljan, iako ima puno prostora za napredak. Normalno da bi se neke stvari uspjele popraviti potreban je što veći broj utakmica i za sljedeću sezonu očekujem da bih mogao biti standardniji član prvih 11. S više utakmica doći će kontinuitet i kvalitativni pomak. Nadam se da će ova sezona svima nama poslužiti kao poučak i da ćemo uspjeti prezentirati puno bolji Zadar koji se neće grčevito boriti za ostanak.