Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Jadranašima dvije bronce i veteransko zlato

16.05.2011. 22:00
Jadranašima dvije bronce i veteransko zlato


U Zagrebu je  proteklog vikenda održano  Prvenstvo Hrvatske za seniore i veterane na kojem su se  veslači Jadrana okitili s ukupno tri odličja. Dvije bronce su  osvojili u seniorskoj, a do  zlata doveslali u kategoriji veterana.
Jarunsko jezero kroz dva je  dana natjecanja ugostilo 21.,  odnosno 68. državnu smotru  koja je zbog Svjetskog prvenstva na Bledu koncem kolovoza i potrage za vizama za  Olimpijske igre u Londonu  2012. ove godine održana u  ranijem terminu.
Do trećih stepenica na postolju seniori Jadrana penjali  su se nakon nastupa u dvije  discipline. U četverac s kormilarom sjeli su Branko Begović, Marin Begović, Marin  Mašina, Karlo Bilić i Toni  Crljenko (kormilar). Posada  zadarskog kluba odveslala je  svoju najbolju ovosezonsku  utrku, no njeno odlično izdanje nije moglo ugroziti trenutačno kvalitetniji pobjednički sastav Iktusa. Za osječane je veslao i Svjetski  prvak iz četverca na pariće  David Šain, što im je bilo  dovoljno za plasman ispred  četverca zagrebačke Mladosti.
Četverac bez kormilara Mile Čakarun, Mate Ledenko,  Ante Antišin i Roko Pekić do  trećeg je vremena stigao plasiravši se iza posada Iktusa i  splitskog Gusara. S obzirom  na kvalitetu i iskustvo suparnika, Jadranaši su tako ostvarili još jedan vrijedan rezultat.
Branimir Vujević i Petar  Milin vlasnicima zlata postali  su u dvojcu bez kormilara.  Vujević je na Jarunu uspješno  apsolvirao svoju prvu veteransku utrku, a ionako impresivnom popisu odličja dodao još jedno.