Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Krešin Memorijal konačno u zadarskim rukama

16.05.2011. 22:00
Krešin Memorijal konačno u  zadarskim rukama


Tri izdanja Memorijalnog  turnira u basketu “Krešo  Ćosić” i šibenska pomoć bila  su potrebna zadarskim studentima da vrate naslov u  “domaće ruke”. Nakon dvogodišnje vladavine Mokinih sinova, odnosno momčadi predvođene Ivanom Morićem, europskim juniorskim doprvakom iz Zadra 2000. iz generacije Popovića, Planinića,  Lončara, Rozića i Dijana, ovogodišnji pehar Krešina memorijala iz ruku njegove supruge Ljerke zasluženo je podigla Pegula. Suprotno imenu,  pegulama se nisu pokazali kapetan Josip Miliša sa suigračima Marinom Žoržom,  Dinkom Jadrešićem i Darijom  Papkom koji su dominantno,  bez poraza, prošli kroz cijeli  turnir. Turnir je zbog vremenskog i prostornog ograničenja dvorane u Balonu  boćarskog doma bio limitiran  na 16 ponajboljih studentskih  sastava iz svih krajeva Hrvatske, a svoju momčad imao  je i Zavičajni klub hercegovačkih studenata. Nakon razigravanja po skupinama i četvrtfinala, u polufinalu je pored  tri zadarske momčadi čast ostatka Hrvatske branila Hrvatska akademska športska  udruga SUBOS, ali za korak  više nisu imali snage. Na kraju  su se ipak zadovoljili  brončanim odličjem, pobjedom protiv zemuničkih  Morževa.
U finalu su Pegule uvjerljivo  svladale mlađe zadarske kolege Krešu Uzelca, Nedu  Marčinkovića te Marina i Ivana Pašića, koji su nastupali od  imenom Redikulijada. Njima  je srebrne medalje uručio  stručni tajnik Hrvatskog  košarkaškog saveza Boris Jakimenko koji je u ime HKS-a  nagradio i najboljeg igrača turnira, Šibenčanina Darija Papka, iz pobjedničkih Pegula.
Ljerka Ćosić uručila je  pehar i medalje pobjednicima  te se zahvalila Klubu zadarskih  studenata što održavaju uspomenu na velikog Krešu.  Doznali smo i da njihov sin  Petar Krešimir na jesen odlazi  studirati u SAD i to na  sveučilište Brigham Young,  gdje je Krešo Ćosić ostavio  uistinu veliki trag.