Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kurtov se povukao, Stojanov novi predsjednik

16.05.2011. 22:00
Kurtov se povukao,  Stojanov novi predsjednik


Stvorili smo mladu i borbenu ekipu, da osjećam kako kočim njihov rad. Iako nemam puno godina osjećam se politički istrošenim, a na to su utjecali i rat i Sabor. Ja ću im i dalje pomagati, ali imam osjećaj da mlađim ljudima treba dati šansu – Željko Kurtov Buš


Milan Stojanov novi je predsjednik  HNS-ove podružnice Pakoštane. Odlučeno je to na izbornoj  skupštini održanoj u nedjelju,  dok će dosadašnji predsjednik  Željko Kurtov Buš, koji se  odlučio povući, ostati u predsjedništvu i pomagati ukoliko  bude potrebe. Kurtov je bio  predsjednik podružnice još od  1992. godine, a uz to i saborski  zastupnik te dugogodišnji potpredsjednik ŽO HNS-a.
– Stvorili smo jednu tako  mladu i borbenu ekipu, da osjećam kako kočim njihov rad.  Iako nemam puno godina osjećam se politički istrošenim,  na to su utjecali i rat i Sabor. Ja  ću i dalje pomagati njima,  međutim, imam osjećaj da  mlađim ljudima treba dati šansu. U vremenima koja dolaze,  bez hrabrosti i vizije ne može  se uspjeti, kazao je Kurtov i  dodao kako mladi bez straha  idu u izazov te i u slučaju da  pogriješe mogu tijekom vremena to ispraviti, poboljšati  situaciju i napraviti još puno  toga.
Nakon što je predao funkciju predsjednika, u emotivnom obraćanju članovima podružnice i gostima pustio je i  suzu.
– Nije lako, ostavljate 20 godina u stranci, odričete se puno  stvari i ulažete puno zdravlja,  novaca, sebe i vremena. Djeca  i unučad su mi patili zbog toga.  Sretan sam što ostavljam  stranku mladim ljudima, iako  ću i ja biti tu, više neću biti taj  koji će donositi odluke. Tu trebaju biti mlađi ljudi, koji imaju  više hrabrosti kao što sam je ja  imao, kazao je Kurtov Buš.
Novi predsjednik Milan Stojanov kazao je kako podružnica koja je najaktivnija u Hrvatskoj ima velike planove.
– Ono što ćemo sada napraviti su ogranci Vrana, Pakoštane, Drage i Vrgada, a  nakon toga idemo u pripreme  za parlamentarne i lokalne izbore. Osnovni cilj naše podružnice je pobjeda na lokalnim izborima, kazao je Stojanov.
Preuzevši vođenje najaktivnije podružnice HNS-a u Dalmaciji, ali i šire, Stojanov neće  imati lak posao.
– Jako je malo podružnica  koje samostalno na lokalnim  izborima osvajaju 25 posto glasova, iako je to jedan dobar  rezultat, traži još veći rad ako  želimo osvojiti vlast, kazao je  Sotjanov ističući kako bi podružnica trebala biti nit vodilja  za razvoj Općine Pakoštane te  da uz mlade i školovane ljude  trebaju raditi na razvoju turističkih potencijala koje imaju.
Nakon izborne skupštine u  restoranu “As” u Dragama  održana je tradicionalna  svečana večera pakoštanskog  HNS-a, a uz članove podružnice i visoke stranačke dužnosnike na večeri su bili i brojni  drugi gosti.
Srećko Ferenčak, glavni tajnik HNS-a  pozdravio je okupljene u ime Vesne Pusić i  Radimira Čačića, koji su bili  spriječeni doći u Pakoštane te  istaknuo kako će HNS uz koalicijske partnere osvojiti sljedeće izbore. Kazao je i da je  HNS stranka koja je uvijek bila  ispred drugih, kao i da su se  njihovi političari uvijek borili  za pravilnu raspodjelu sredstava i protiv “pljačkaške” privatizacije.
– Danas je lako biti  HNS-ovac, no prije to nije bilo  lako. Nije bilo lako devedesetih godina, a jedan od ljudi  koji je pomogao da naša stranka naraste s dva na 11 saborskih zastupnika je Željko  Kurtov Buš. Bio je jedan od  najaktivnijih naših zastupnika i  borio se za prava svojih kolega  branitelja, kazao je Ferenčak  ističući veličinu bivšeg predsjednika najaktivnije podružnice HNS-a.