Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Zadar prvi, Arbanasi treći

16.05.2011. 22:00
Zadar prvi, Arbanasi treći


Na odbojkaškomu mlađekadetskom prvenstvu Dalmacije  u Splitu ekipa Zadra osvojila je  prvo mjesto, a sastav Arbanasa  bio je treći te su se tako oba  kluba uspjela plasirati na  državno prvenstvo u Osijeku.  Ovo je drugi veliki uspjeh Zadrove talentirane mlade ekipe,  nakon što je u prosincu osvojila međunarodni turnir u  Zagrebu.
Poslije natjecanja po skupinama Zadar je u svojoj skupini  bio drugi, nakon što je s 2:1  izgubio od Sinja u grupi u kojoj  su još bili Makarska i Dubrovnik. Također iznimno talentirana generacija mlađih  kadetkinja Arbanasa bila je prvoplasirana u skupini sa Splitom 1700, Marinom Kaštela i  Kaštelima DC te su ova dva  zadarska sastava snage odmjerila u polufinalnom susretu,  nakon kojega je samo jedan  mogao u finale i kojega je  Zadar dobio s rezultatom 2:1  (25:20, 10:25, 15:12). U drugomu polufinalnom susretu  Makarska je pobijedila Split  1700. Arbanasi su u borbi za  treće mjesto bili bolji od Splita  1700, a Zadar je u finalnomu  susretu po drugi puta na turniru pobijedio Makarsku, ponovo kao i u skupini s rezultatom 2:1 (25:22, 17:25,  15:11).
Listu uspjeha upotpunilo je i  proglašenje Zadrove igračice  Adelite Skitarelić za najboljega tehničara turnira, a najbolja  igračica bila je Makaranka Bepa Pavlić.
– Bilo je jako puno dobrih  ekipa i sve je bilo jako izjednačeno i borbeno. Nedostajala nam je Izabel Kovačić,  koja je operirala slijepo crijevo  i nažalost nije mogla ići – rekla  nam je Martina Batur, trenerica pobjedničkoga sastava. 
– Cure imaju pobjednički  mentalitet. I kada misliš da će  izgubiti, one to okrenu i jednostavno počnu igrati – rekao  je predsjednik kluba Robert  Kresoja, koji ih je ohrabrivao  svojoj prisutnošću na natjecanju.
Zadar: Blaslov, Skitarelić,  Kilijan, Kožul, Perišić, Benić,  Barić, Miočić, Krezić. Trenerica: Martina Batur.
Arbanasi: Bajlo, Grdović, R.  Nikpalj, Kalmeta, Mujagić, L.  Nikpalj, Bjeletić, Ferro,  Končarević, Zorić. Trener:  Karlo Lisica. Pomoćni trener:  Frane Vidov.