Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Čisto more kao adut

16.05.2012. 22:00
Čisto more kao adut


Ispitivanja će se provoditi na pet lokacija i to na plažama Primorje, Dražica, Soline, Kumenat i Bošana. Grad Biograd financirat će ispitivanje mora na plažama Dražica, Kumenat i Bošana dok će prestale dvije lokacije financirati Zadarska županija


Briga o uređenju grada i njegova okoliša samo je jedan segment priprema za punu turističku sezonu za koju se u Biogradu već uvelike vrše pripreme. Iako je prošlogodišnja turistička sezona bila iznimno dobra, ništa se ne prepušta slučaju. Uz cjelogodišnju brigu o hortikulturnom uređenju grada te drugim resursima turističke ponude, ovih dana nešto više pažnje posvetit će se i uređenju gradskih plaža. Tako će se uz njihovo redovito održavanje i ove godine posebna pažnja posvetiti i kakvoći mora.
Slijedom toga proteklih dana gradonačelnik Ivan Knez donio je odluku kojom je obuhvaćeno ispitivanje kakvoće mora na biogradskim plažama u 2012. godini. Kako je odlukom regulirano, ispitivanja će se obavljati na pet lokacija i to na plažama Primorje, Dražica, Soline, Kumenat i Bošana.
Grad Biograd financirat će ispitivanje mora na plažama Dražica, Kumenat i Bošana, dok će preostale dvije lokacije financirati Zadarska županija.
Ispitivanje kakvoće mora provodit će djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Zadar, a ispitivanje uključuje deset analiza u razdoblju od 1. svibnja do 30. rujna ove godine. Redovita izvješća analize kakvoće mora bit će izložena i dostupna gostima na info-panoima, kako je to već uobičajeno na plaži Dražica koja već niz godina nosi Plavu zastavu te kao takva udovoljava i njezinim visokim kriterijima o čistoći plaža i kakvoći mora.