Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Goran Reljić u SFL-u

16.05.2012. 22:00
Goran Reljić u SFL-u


Smatram da je to velika stvar i prekretnica za moju karijeru. Očekujem da ću prvu borbu u SFL-u imati u devetom mjesecu, pretpostavljam u Indiji ili u Dubaiju – kaže Reljić


Goran Reljić karijeru će nastaviti u nedavno osnovanoj organizaciji mješovitih borilačkih sportova Super Fight League, kojoj je sjedište u najvećem indijskom gradu Mumbaiju. Riječ je o organizaciji, iza koje su tek tri priredbe, ali o čijoj brzo rastućoj popularnosti svjedoči sve više uglednih imena s kojima je potpisala ugovor te broj gledatelja u uzlaznoj putanji. Osnivači su Raj Kundra, inače i vlasnik jednog kriket kluba u Indiji, i tamošnja filmska zvijezda Sanjay Dutt, multimilijarderi, kojima je cilj što brže se probiti na tržište i biti konkurencija UFC-u, trenutačno najjačoj svjetskoj MMA organizaciji.
Debi u rujnu
– Smatram da je to velika stvar i prekretnica za moju karijeru. Za borce je to jako dobro. UFC u ovom trenutku nema konkurencije i bit će mi drago ako je ovako dobije. SFL je do sada imao nekoliko priredbi i doveo je već puno zvučnih imena, dosta bivših Pride zvijezda i neke iz UFC-a – kaže zadarski borac, koji u karijeri ima omjer pobjeda i poraza 10-3.
Reljić je drugi hrvatski borac koji je pristupio SFL-u.
– Zelg Galešić je već imao jednu borbu, koju je odradio izvrsno i pobijedio atraktivnim nokautom u prvoj rundi. Sada mu se nude neke nove mogućnosti. U svakom slučaju, riječ je o velikoj odskočnoj dasci.
Kada će Goran ponovno u ring?
– Najradije bih već ovo ljeto, međutim, prvo moram riješiti neke zdravstvene probleme i onda ću razmišljati o tome. Najbitnije je da je ugovor potpisan. Čim se oporavim, krećem s borbama. Ugovor je na četiri borbe, s tim da nije ekskluzivan, što znači da se mogu boriti i u drugim organizacijama, uz suglasnost “match makera”. Očekujem da ću prvu bobu u SFL-u imati u devetom mjesecu, pretpostavljam u Indiji ili u Dubaiju.
S Listerom u Sloveniji
U planu je još jedna borba i to nešto bliže.
– U studenom bih se trebao boriti s dvostrukim ADCC prvakom Deanom Listerom u Sloveniji. Radi se o Super fight borbi. Kada sam se počinjao baviti jiu-jitsuom on mi je jedno vrijeme bio uzor, tako da je zanimljivo doći na razinu te osobe i boriti se s njom. Mislim da će i to biti jedno pozitivno iskustvo.
Što je sa švicarskom organizacijom SHC, gdje biste se trebali boriti za naslov prvaka?
– I u SHC-u bih se mogao ponovno boriti, ali to su samo opcije uz SFL. Indija je prioritet, jer su sve ostale borbe za manji novčani iznos.
I UFC, dakle, sada pada u drugi plan.
– Trenutačno sam više fokusiran na Indiju, jer u cijeloj priči treba gledati financije. SFL je izdašniji nego UFC i nudi više mogućnosti. Lijepo je biti u UFC-u, ali ako je zarada bolja negdje drugdje, tu nema dileme.
Najvažnije je, dakako, zdravlje, a nakon prošle borbe i pobjede protiv Španjolca Rogenta Lloreta nokautom u prvoj rundi, Reljić je imao slomljenu šaku i još od ranije rupturu mišića.
– Pomalo se oporavljam. Imam još neke zdravstvene probleme tako da sam malo van forme, ali brzo ću se vratiti i sve će opet biti kako treba. Očekuje me radno ljeto i imam sasvim dovoljno vremena da se pripremim za sljedeću borbu najbolje što mogu – za kraj će zadarski borac.