Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Mateju Lebi seniorska bronca

16.05.2012. 22:00
Mateju Lebi seniorska bronca


U Splitu je proteklog vikenda održano Prvenstvo Hrvatske u kickboxingu u disciplini light contact za starije kadete, juniore i seniore. Među dvjestotinjak natjecatelja nastupili su članovi KBK Velebit Benkovac te Teama MI6.
Što se Velebita tiče nastupili su stariji kadeti Roko Šare (-69 kg), Davor Kapović (-47 kg), Josip Kamber (-52 kg), Marija Magdalena Zrilić (-42 kg) i Marijeta Kokić (-55 kg), juniorka Kata Šare (-55 kg) te senior Bruno Serdarević (-84 kg). Kata Šare osvojila je zlato, a u finalu je bila bolja od Dijane Tanušar (Lav, Pula) sa 3:0. Njezin brat Roko Šare također je osvojio prvo mjesto. Nakon nastupa u Kostreni i Splitu Kata i Roko Šare osvajanjem prvih mjesta nose titulu dvostrukih državnih prvaka u disciplinama semi i light contact te ih zajedno očekuje nastup u reprezentaciji koja ove godine odlazi na Svjetsko prvenstvo u rujnu u Bratislavu. Bruno Serdarević nakon dvije odlične uvodne borbe u polufinalu se susreo s Mariom Zednikom (Mornar, Split) te je tijesno izgubio 2:1 i u konačnici mu je pripala bronca. Dobar nastup imali su i Davor Kapović, Josip Kamber, Marija Magdalena Zrilić i Marijata Kokić. Svi oni su osvojili brončane medalje.
U Splitu su nastupili i članovi kickboxing klubova Polača i Benkovac, koji već tradicionalno nastupaju pod nazivom Team MI6. Team je imao dva svoja predstavnika koji su stigli do dva srebrna odličja. Tako je mlada Polačanka Anđela Bobanović u kategoriji starijih kadetkinja u disciplini light contact osvojila drugo mjesto. Najveće nade u osvajanju titule državnog prvaka u light contactu u kategoriji seniora su se polagale u Mateja Lebu, međutim ovoga puta Matej nije uspio u potpunosti ostvariti svoj cilj te se i on morao zadovoljiti titulom seniorskog viceprvaka.
Idućeg vikenda točnije Team MI6 očekuje Svjetski Kup mađarskom Szegedu. Boje Team MI6 branit će: Antonela Peraić, Karla i Anđela Bobanović, te Nikola Perković, Bruno Mikulić i senior Zoran Krpan.