Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Nina isprobala stage Eurosonga

16.05.2012. 22:00
Nina isprobala stage Eurosonga


Nina Badrić, hrvatska predstavnica na ovogodišnjem Eurosongu, održala je prvu probu po dolasku u Baku, glavni grad Azerbajdžana. Na probi su bili i prateći back vokali Ivana, Jelena i Danijela, koreograf Igor Barberić, plesač Dinko Zec te glazbeni producent Ante Gelo. Potom je uslijedila press konferencija. Oduševljenje Nininim sudjelovanjem kao ovogodišnje predstavnice Hrvatske na Eurosongu nije se moglo sakriti iz redova stranih novinara u Bakuu, pa je tako pala želja da Nina otpjeva i “Čarobno jutro” s kojim je svojedobno zauzela visoko drugo mjesto na Dori.
– Ovo je uistinu najveća pozornica na kojoj sam ikada nastupala, izaziva veliko poštovanje. Tek sada sam sigurna da sam odabrala pravu ekipu koja će me nositi na putu do našeg finala, rekla je Nina.
Na ovogodišnjem Eurosongu natječu se predstavnici 42 zemlje. U svakoj od dvije polufinalne večeri nastupit će predstavnici 18 zemalja, a 10 najboljih ulaze u finale. U velikom finalu 26. svibnja natjecat će se 26 zemalja, predstavnici 20 zemalja iz dvije polufinalne emisije, te šest zemalja koje u finale ulaze izravno, a to su Velika Britanija, Francuska, Italija, Španjolska, Njemačka i prošlogodišnji pobjednici – Azerbajdžan. Nina nastupa druge večeri, 24 . svibnja.