Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Za ovakvu utakmicu ne treba poseban motiv

16.05.2012. 22:00
Za ovakvu utakmicu ne treba poseban motiv


Danas na stadionu Stanovi u finalu Županijskog nogometnog kupa igraju prvoligaš Zadar i četvrtoligaš Zlatna luka iz Sukošana. Bit će to susret dvije momčadi koji se slobodno može uporediti s borbom Davida i Golijata, totalnih amatera i profesionalaca. Iako Kup često donosi svojevrsna iznenađenja Zadrani su izraziti favoriti.
– U Sukošanu je, kao uostalom i u sveukupnoj zadarskoj sportskoj javnosti, glavna tema ipak trećeligaš Raštane. Suspenzija sportskih prijatelja zbog financijskih poteškoća i neodigravanje “malog” finala Kupa u utorak u Biogradu na Moru zaista nas nije ostavila ravnodušnim – rekao je Klaudio Pavić, predsjednik Zlatne luke.
Nakon igranja u dva navrata u jedinstvenoj Dalmatinskoj ligi sredinom 70-ih godina prošlog stoljeća, trećem rangu natjecanja u bivšoj Jugoslaviji, današnja finalna utakmica jedan je od najvećih uspjeha u bogatoj povijesti Zlatne luke, osnovane prije točno osam desetljeća, 1932. godine.
– Termin nije najbolji, ali nema mjesta za plakanje. Igrači su potpuni amateri i itekako su “ispuhani” nakon zaista predugog ritma utakmica srijeda-nedjelja. Bilo kako bilo, zaista ih ne treba motivirati za ovakve susrete – govori prvi čovjek sukošanskog četvrtoligaša.
Zlatna luka nema što izgubiti, jer su već samim ulaskom u finale županijskog Kupa ostvarili veliki rezultat. Zadranima će se suprotstaviti motivirana momčad novog trenera Ante Pavića.
– Ozlijeđeno nam je točno sedam igrača, posljednje su ozljede jednih od najjačih karika u momčadi, Mate Bugarije i Davora Smolića Dakija. Zavirit ćemo među juniore i jednostavno njima dopuniti roster. Raduje činjenica da će nam se nakon velike pauze pridružiti zaliječeni, iskusni internacionalac Daniel Njitraj – rekao je Pavić.


Dolaze i Blitvari


Na utakmicu na Stanovima svoj dolazak su najavile ujedinjene sukošanske navijačke skupine Blitvari, Tornado i Torcida, koji su se već više puta iskazali u stvaranju spektakularnog navijačkog dekora. Još samo da se smiluje nebo i nasmiješi Sunce.