Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zadar – kongresna destinacija velikog potencijala

16.05.2012. 22:00


Punta Skala s krunom u hotelu Iadera odmah se nametnula kao mamac za kongresni turizam


Zadar se ocjenjuje kongresnom destinacijom s velikim potencijalom, prema njemačkim agentima. Naglasak zadarskog potencijala su manji kongresi i tzv. “incentive” putovanja, informaciju je prenijela AdriaticaNet odnosno Atlas.
Od 28. do 31. ožujka u organizaciji kongresnog odjela turističke agencije Atlas u Zadru i Splitu je boravilo desetak predstavnika ključnih agencija za organizaciju događaja, “incentivea” i kongresa iz Njemačke. Riječ je o novim partnerima, koji do sada nisu imali Hrvatsku u ponudi. Naime, Hrvatska je u Njemačkoj visoko pozicionirana kao odmorišna destinacija, dok u organizaciji kongresa i poslovnih događanja prednjače konkurenti na Mediteranu – Španjolska, Malta, Italija, Portugal i Turska.
Poticaj za odabir destinacija bilo je otvaranje direktnih letova iz Njemačke za Zadar, kao i otvorenje prvog hotela s 5 zvjezdica u Zadru – Falkensteiner Hotel & Spa Iadera. Obzirom da je Split u ovom segmentu već etablirana destinacija i dobro povezan s Njemačkom kroz cijelu godinu, bilo je bitno predstaviti gostima i njegove potencijale.
Sve to prepoznali su i Atlasovi partneri – hotel Falkensteiner Hotel & Spa Iadera i Le Méridien Lav, Turistička zajednica grada Zadra, Turistička zajednica grada Splita i Kongresni ured Hrvatske, koji su pružili podršku u organizaciji događanja.
Osim odličnih ocjena koje je dobio Split, Atlasovi gosti pokazali su pravo oduševljenje Zadrom – prijevozne mogućnosti ocijenjene su odličnima, kvaliteta hotela Falkensteiner Hotel & Spa Iadera ocijenjena je najvišim ocjenama, kao i sveukupna kvaliteta usluge. Sukladno tome, stupanj oduševljenja destinacijom svi sudionici ocijenili su najvišim ocjenama i zaključili kako bi Zadar definitivno preporučili svojim klijentima. Atlasove goste u komparaciji s konkurentskim destinacijama osobito je oduševila lokalna i sezonska hrana.
Zadar su ocijenili idealnom destinacijom za organiziranje manjih kongresa do stotinjak osoba i “incentive” putovanja. Upravo u ovom segmentu traže se nove destinacije, koje zahvaljujući faktoru iznenađenja, mogu zamijeniti daleke, egzotične i skuplje destinacije, neprikladne za kraće boravke. Velik potencijal njemački stručnjaci u ovom segmentu vide i u brojnim mogućnostima avanturističkih programa u okolici (Kornati, rafting na Zrmanji, slapovi Krke, “team building” aktivnosti), kao i u historijskim lokacijama s “wow efektom” (vrt Muzeja antičkog stakla u Zadru, Arsenal, trgovi koji imaju velik potencijal, prekrasna zadarska riva)…