Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ne razumijem žene koje ne žele postati majke

Autor: Ivana Jurišić

16.05.2013. 22:00
Ne razumijem žene koje ne žele postati majke


Zadrani su na dodjeli nagrade Porin prošlog vikenda još jedanput pokazali kako je Zadar grad koji se ne treba bojati hoće li ostati bez glazbenih zvijezda. Uz Postolara Trippera koji su se kući vratili s Porinom za najbolji album klupske glazbe, boje Zadra osvjetlala je i Natali Dizdar koja se kući vratila s čak dva Porina – onaj za najbolji videoprogram i za najbolju vokalnu suradnju – oba za album live nastup iz ZKM-a. Popularnu pjevačicu uhvatili smo upravo prije putovanja u Pariz kako bi s nama podijelila dojmove s ovogodišnjeg Porina i planove za budućnost.
Kakav je osjećaj vratiti se kući s čak dva osvojena Porina?
– Puno bolji nego doći kući s nijednim (smije se). Šalu na stranu, dobiti dva Porina za live album nije mala stvar i drago mi je da su konačno stigli uz sve brojne nominacije koje su me pratile još od prvog studijskog albuma. Usudili smo se ući u ovaj eksperiment i mislim da smo napravili odličnu priču, a Porin je došao samo kao šlag na kraju.
Kako si proslavila nagrade?
– Slavili smo od trenutka kad smo nogom stupili u Opatiju. Ove godine na Porinu je bila stvarno odlična atmosfera – druženje s kolegama koje davno nisam vidjela, koncerti, tulumi, after partyji… Jednom riječju nezaboravno.
Je li ti žao što nisi dobila Porina za najbolju vokalnu izvedbu koji je ove godine otišao u ruke Radojke Šverko?
– Uvijek je čast biti u tako kvalitetnoj konkurenciji kao što su ove godine bile Radojka Šverko i Ivana Kindl. S druge strane naravno da mi je želja bila osvojiti i taj Porin.
Godine 2004. si osvojila Porina za najboljeg debitanta. Jesi li zadovoljna razvojem tvoje karijere u posljednjih devet godina?
– I više nego zadovoljna. Imam odličan tim ljudi, prvenstveno svoju menadžericu Gogu Bosak, a zatim i čitav tim vrhunskih glazbenika s kojima sam gotovo od početka. Nije jednostavno zadržati kvalitetu, osobito ne na našim prostorima ukoliko ti je cilj živjeti od toga što radiš. Na moju sreću od početka imam uvažavanje struke, kritike i publike. Tu je i album koji je proglašen najboljim pop-albumom u zadnjih deset godina, brojni hitovi, nagrade i koncerti koje smo održavali na području cijele bivše države, tako da se kao jedan mladi izvođač osjećam poprilično privilegiranom.
Gdje se vidiš za pet godina – poslovno i privatno?
– Ne volim predviđati ni zamišljati budućnost, volim da me život iznenadi.
Kada ćete sljedeći put nastupiti u Zadru?
– Kada me pozovu.
Kako gledaš na karijeru brata Filipa? Dajete li savjete jedan drugome?
– Filip je jako talentiran i ambiciozan, podržavam ga u svemu što radi. Prije sam ga savjetovala u nekim stvarima ali sad je već duže vrijeme samostalan, tako da zna on sve sam i bez mene.
Više godina si u vezi s Antom Jerolimovom? Čuju li se svadbena zvona?
– Ja ih čujem skoro svake subote, živimo u blizini crkve. Naime, svaki vikend neko novo vjenčanje (smije se).
Želiš li postati majka i što bi htjela postići prije toga? Misliš li da žene mogu balansirati obitelj i posao i biti uspješne u tome?
– Postati majka je najprirodnija stvar na svijetu i ne razumijem žene koje to ne žele iskusiti jednom u životu. Ima puno stvari koje bih htjela napraviti prije toga, ali nemoguće je živjeti po planu. Mislim da žene mogu sve što žele, a kad je riječ o balansiranju između obaveza – tu smo pravi talenti.