Žele zaustaviti odlazak mladih iz Vrsi

Slika korisnika admin

Zbog nezadovoljstva stanjem u njihovoj općini grupa mladih Vršana prije godinu dana oformila je Pokret mladih i pokrenula inicijativu za promjene na bolje. Krenuli su u razgovore sa sumještanima pokušavajući doznati što im ne odgovara i, kako kažu, otkrili veliko nezadovoljstvo zbog čega su se odlučili okupiti i poduzeti nešto.

- U javnost smo izašli prije dva mjeseca, kad je vjerojatno i većina naših sumještana čula za nas. Od sastanka do sastanka smo samo rasli, a s brojčanim rastom jačalo je naše samopouzdanje, volja i želja. Funkcioniramo kao jedna zdrava zajednica u kojoj su svi jednaki. Imamo jako puno ideja, volje i želje za radom. Smatramo da možemo napraviti puno za sve mještane općine Vrsi. Mladi smo, hrabri, uporni, ne bojimo se promjena i želimo da se vrednuje znanje, poštenje, jednakost! Glavni razlog što smo se pokrenuli su podjele u Općini, a mi želimo promicati zajedništvo među mještanima koji su postali nezadovoljni sa životom u rodnom kraju, poručuju ovi mladi Vršani ističući kako žele zaustaviti odlazak mladih iz njihova kraja u urbane sredine gdje potom osnivaju obitelji umjesto u svojim domovima.

Naglašavaju kako je općina Vrsi u procesu stagnacije već dulje vrijeme, da se ništa bitno ne događa te da nema razvoja iako je potencijal ogroman. Žele transparentnost rada Općine i bolju budućnost.

- Održali smo javno predstavljanje programa u Vrsima gdje smo detaljnije izložili probleme unutar Općine i ponudili rješenja tih problema, spomenuli smo ciljeve koje želimo postići. Među nama postoje ljudi koje smo odabrali da se bore za te ciljeve. Komentari nakon skupa su bili i više nego pozitivni i želimo zahvaliti svima koji su nazočili, kažu mladi Vršani koji su za načelnika općine istaknuli Luku Perinića, bacc. oec., a Anitu Predovan, magistru ekonomije, za njegovu zamjenicu. Uvjereni su kako su njih dvoje "dream team" koji je sposoban preuzeti odgovornost na sebe, zasukati rukave i pokrenuti nužne promjene na dobrobit svih mještana općine. Ovom dvojcu svi ostali s liste spremni su pomoći jer im je cilj isti.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika kras
Bravo i ustrajte!
Slika korisnika sigimigi
Hvala Bogu. Napokon da se mladi aktiviraju. Vi ste jedino dobro u našem mjestu. Želim vam puno uspjeha i nadam se da ćete uspjeti na izborima. Vrijeme je da se maknu oni koji naše novce nose van iz mjesta. Na mladima svijet ostaje,a ne na onakvim fosilima i guzoliscima koji nas sad vode.